Televiziunea generalista Prima TV, detinuta de omul de afaceri Cristian Burci, a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea de deschidere a procedurii generale impotriva debitorului si a desemnat administratorul judiciar, informeaza Mediafax.

Dosarul prin care societatea Prima Broadcasting Group SRL, care detine licenta audiovizuala a televiziunii Prima TV, a cerut deschiderea procedurii de intrare in insolventa a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VII-a Civila, pe 6 august.

Materia procesului este "faliment", iar obiectul este "cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014 rep. cf. disp. art. 114 indice 22 alin 1 din ROIJ".

Primul termen in acest dosar a fost stabilit initial pe 3 septembrie, insa, pe 19 august, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de preschimbare a termenului de judecata.

Dosarul a fost judecat pe 19 august, iar judecatorul a admis cererea debitorului SC Prima Broadcasting Group SRL. "In temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa", instanta a decis deschiderea procedurii generale impotriva debitorului.

Totodata, instanta a desemnat societatea SMDA Insolvency SPRL ca administrator judiciar provizoriu.

Pe de alta parte, un alt dosar inregistrat de Prima Broadcasting Group SRL la Tribunalul Bucuresti pe 6 august are ca obiect "suspendare executare cerere de suspendare provizorie a executarilor silite". In acest dosar nu a fost stabilit inca un termen de judecare.