TVR a incheiat pe plus primul semestru financiar si pune rezultatul pozitiv pe seama reducerii cheltuielilor, potrivit unui comunicat de presa, care citeaza o "analiza a Directiei Economice" din institutie. Televiziunea publica, aflata intr-o grava situatie financiara, spune ca a "inregistrat economii importante in prima parte a anului" si a redus cheltuielile totale cu 6,41% fata de bugetul aprobat.

Principalele masuri mentionate sunt diminuarea cheltuielilor cu personalul si a celor pentru productia TV. Este mentionata si decizia de inchidere a statiei TVR News, desi aceasta avea un impact financiar minim si si-a incetat emisia de la sfarsitul lunii iulie.

Potrivit TVR, veniturile au scazut cu 6,2 milioane de lei, dar cheltuielile au scazut cu 17 milioane de lei.

In comunicat este citat Stelian Tanase, presedinte-director general al Televiziunii, care reafirma ca institutia ar putea ajunge "in imposibilitatea de a-si indeplini misiunea publica" daca nu va primi sprijin, pentru o solutie pe termen lung, din partea autoritatilor. Stelian Tanase:

  • "Criza profunda prin care televiziunea publica trece de mai multi ani trebuie sa inceteze. Institutia are nevoie de o schimbare fundamentala a paradigmei legislative, pentru o solutie pe termen lung. Situatia financiara dezastruoasa nu poate fi remediata doar prin eforturile noastre sustinute de diminuare a cheltuielilor si de eficientizare a activitatii. Fara sprijinul institutiilor statului, Guvern, Parlament si Presedintie, TVR se va afla, mai devreme sau mai tarziu, in imposibilitatea de a-si indeplini misiunea publica".

Acelasi Tanase adresase, in urma cu o luna, o scrisoare liderilor partidelor politice in care le cerea sa ia in discutie de urgenta situatia TVR, televiziune ale carei conturi fusesera blocate temporar, in urma cu o luna, din cauza faptului ca nu platise o datorie insemnata catre Fisc.