Fundatia Friends For Friends deschide inscrierile la cea de-a cincea editie a competitiei Premiile Superscrieri, non-fictiuni care schimba lumea.

SuperscrieriFoto: webPR.ro

Orice autor de non-fictiune si jurnalism narativ din Romania este invitat sa participe cu cele mai bune materiale realizate in perioada 1 octombrie 2014 – 30 septembrie 2015.

Anul acesta, competitia primeste inscrieri pentru 4 categorii principale de concurs: Reportaj, Portret, Opinie si Fotojurnalism. Totodata, FFFF isi propune sa incurajeze si alte zone de manifestare a storytelling-ului, oferind, pe langa Superscrierea Anului si Premiul Juriului, o noua serie de Premii Speciale, care vor fi anuntate ulterior.

Cu un istoric la primele patru editii de peste 800 de participanti cu 1400 de lucrari inscrise, cu peste 60 de castigatori si premii in valoare totala de 20 000 de euro, competitia isi propune sa incurajeze in Romania acele povesti puternice si texte de calitate care informeaza corect, emotioneaza, modifica perceptii si atitudini.

Juriul care va evalua materialele este compus din: Mona Dirtu- presedintele juriului,Andrei Pungovschi, Catalin Tolontan,Dan Duca,Daniel Mihailescu, Cristian Lupsa, Irina Pacurariu,Liviu Iolu, Marius Chivu,Mihnea Maruta,Paul Radu,Petrut Calinescu, Simona Tache,Teodor Tita,Vlad Mixich,Vlad Petreanu.

Mona Dirtu, presedintele juriului Superscrieri: „Zilele trecute am auzit un jurnalist spunandu-i unui coleg «textul tau e de Superscrieri, crede-ma»”.

„Superscrieri face cinci ani. Cand a inceput, in 2011, putini credeau ca va trece de prima editie; era ca o tulpinita simpatica si fragila care se ambitiona sa sparga asfaltul. A reusit, dupa parerea mea. Nu numai ca a supravietuit ca proiect anual, dar are si ramuri noi - bursele, seminariile, cartea Superscrieri - si deja articuleaza o cultura intreaga a scriiturii inteligente, bine documentate, oneste. Zilele trecute am auzit un jurnalist spunandu-i unui coleg «textul tau e de Superscrieri, crede-ma». M-am bucurat; e dovada perfecta ca breasla vede deja in Superscrieri un benchmark, un standard de calitate, un fel de blazon profesional. O generatie intreaga de jurnalisti si autori de non-fictiune isi gaseste, prin Superscrieri, reperele si motivatia - doua marfuri atat de rare in redactiile de azi”, declara Mona Dirtu, presedintele juriului.

Se vor oferi premii in bani in valoare de peste 4000 de euro: patru premii I pentru fiecare categorie, in valoare de 500 de euro fiecare (sustinute de Orange Romania, FAN Courier, Friends\TBWA si SPV Legal – societate de avocati), premiul special Superscrierea Anului in valoare de 1000 euro, Premiul Special al Juriului (constituit din suma taxei de participare la concurs) si noile premii speciale.

Superscrieri nu ar putea creste fara prieteni si sustinatori pe termen lung, care considera parteneriatul cu acest proiect o investitie directa in comunitate. FFFF se bucura de sustinerea BRD – Groupe Société Générale in calitate de patron al editiei pentru a doua oara, Avon Romania - sponsor principal tot pentru a doua editie, precum si a sponsorilor de categorie mentionati.

Sorin Tranca, preşedintele FFFF si iniaiatorul competiaiei: Vrem sa oferim recunoastere si in alte zone de storytelling

„Ma bucur sa vad ca ideea noastra sfrijita si cam visatoare de acum cativa ani (sa aratam ca «narrative journalism» sau «creative writing» e valoros, poate mai valoros pentru societate decat jurnalismul factual, cel de toate zilele) prinde puteri din ce in ce mai mari. Iar cu editia din 2015 vom incerca sa extindem un pic amprenta Superscrierilor, oferind recunoastere si altor zone in care se practica acest gen de storytelling. Le multumim inca o data juriului si tuturor prietenilor si sustinatorilor, fara ei aceste premii ar fi mult mai putin relevante, iar eforturile noastre mult mai mari", declara Sorin Tranca

Editia actuala a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibila fara sustinerea partenerilor si prietenilor:

Patron al editiei:BRD – Groupe Société Générale, sponsor principal -Avon Romania, sponsori de categorie:Orange Romania,FAN Courier, Friends\TBWA si SPV Legal – societate de avocati.

Super-prieteni si sustinatori: Digi24,Hotnews,Sapte Seri,Adevarul,Dilema Veche, Foreign Policy,Decat o Revista, The Power of Storytelling,RFI Romania,Centrul pentru Jurnalism Independent,RISE Project,Active Watch,Think Outside The Box, Romania Pozitiva,IGLOO Media,Veioza Arte, Bookblog.ro, Editura Humanitas,Editura Publica.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2015, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

Despre Fundatia Friends For Friends

Suntem Fundatia Friends For Friends si de 5 ani ne directionam toate eforturile si energia sa sustinem creativitatea practica, dezvoltand proiecte si instrumente care sa ii ajute pe oameni sa isi descopere potentialul creativ.

Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - gym de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin exercitii si experiente creative de grup, Biblioteca FFFF - peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, OraDeCreativitate.ro - proiect educativ care își propune introducerea orelor de creativitate în școală, expozitia Ciorne 2.0 - despre cum devin ideile realitate si, nu in ultimul rand, Superscrieri (Premiile Superscrieri si Bursele Superscrieri pe domenii de interes public).

FFFF este o initiativa a agentiei de publicitate Friends/TBWA.