CNA a amendat, marti, cu 15.000 de lei postul Pro TV pentru trei stiri in care a fost incalcata legislatia audiovizualului, inclusiv una in care au fost prezentate imagini de la locul unei sinucideri, potrivit Mediafax. Pe de alta parte, CNA a analizat din nou cazul emisiunii "La Maruta" in care a fost prezentata fata violata din Vaslui, dar nici de data aceasta nu a fost votata o sanctiune, potrivit Paginademedia.ro.

Cazul "La Maruta"/fata din Vaslui a mai fost discutat la sfarsitul lunii iulie, dar atunci nu s-a intrunit numarul de voturi minim necesar pentru ca o propunere de sanctiune sa fie adoptata de Consiliu. Situatia s-a repetat astazi, cand membrul CNA a propus o amenda de 100.000 de lei, dar doar patru membri au votat in favoarea ei - cu doi mai putin decat minimul necesar. Impotriva au votat Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea, potrivit Paginademedia.ro.

Amenda de 15.000 de lei a fost data Pro TV pentru o stire in care s-a spus despre victima unui accident de circulatie ca era "dama de companie"; o stire in care a fost prezentat locul unde o femeie s-a sinucis, fiind aratat inclusiv cadavrul acoperit cu o panza; o stire despre perchezitiile de la UMF Craiova, sub suspiciunea ca mai multi profesori ar fi luat bani de la studenti pentru note de trecere, stire in care a fost facut public numele unui profesor care nu se numara printre suspecti.