Premierul Victor Ponta acuza din nou Realitatea TV de evaziune fiscala, intr-o scrisoare adresata copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga in care afirma ca reprezentanti ai postului de televiziune se lauda cu "protectia si sprijinul" PNL.

Ponta afirma, in scrisoarea publicata pe contul sau de Facebook, ca in 8 septembrie 2015 "se implinesc exact 4 ani de cand SC "Realitatea Media" SA a fost declarata in stare de insolventa".

"La momentul declararii insolventei, datoriile catre Bugetul de stat consolidat erau in suma de 36,04 millioane RON. La 4 ani de la acel moment, respectiva societate nu doar ca nu a platit nimic din datorie, dar a acumulat in plus 56,59 milioane de RON (neplatind nimic din datoriile curente pe care orice alta firma sau persoana fizica le achita conform legii). In total, datoriile actuale catre Bugetul de stat consolidat sunt azi de 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) si in fiecare zi se acumuleaza noi sume!", se arata in aceasta scrisoare.

Primul ministru precizeaza ca ANAF a intreprins toate masurile legale posibile, "insa toate acestea au ramas fara efect concret pana in prezent, fiind 'in lucru' (ceea ce evident ca arata o disfunctionalitate in activitatea judecatorului sindic responsabil)".

El sustine in aceasta scrisoare ca "reprezentantii SC "Realitatea Media" SA au afirmat public ca se bucura de 'protectia' PNL, deoarece sprijina activitatea partidului" si critica activitatea Guvernului.

Iata mai jos cateva fragmente din aceasta scrisoare:

"In tara noastra trebuie sa inceteze vechea separatie intre cei care platesc corect taxe si impozite (inclusiv firme aflate in competitie directa) si "smecherii cu protectie politica", cei care isi permit timp de 4 ani sa nu plateasca niciun leu din obligatiile legale catre bugetul de stat! in plus, impunitatea respectivului contribuabil fata de sanctiunile normale in cazuri grave de evaziune fiscala este un mesaj extrem de negativ si distorsioneaza grav competitia corecta pe piata media.

Avand in vedere situatia creata prin afirmatiile reprezentantilor societatii respective si prin sprijinul constant al partidului dvs. fata de activitatea acestora, va adresez public doua intrebari concrete:

1. Considerati ca SC "Realitatea Media" SA trebuie sa plateasca cei 92.63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) datorati la bugetul consolidat de stat, sume acumulate prin neplata timp de 4 ani a taxelor si impozitelor datorate? Da sau Nu (fara "daca" si "parca").

2. In cazul in care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veti continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriase sau veti considera ca acestia trebuie "iertati" ca un fel de recompensa pe care trebuie sa o acordati pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. il primeste in aceasta perioada? Da sau Nu?

Tinand cont de suma importanta (peste 20 milioane Euro), de timpul lung scurs (4 ani) si mai ales de importanta subiectului in discutie pentru milioanele de cetateni si de firme care platesc cu onestitate taxele si impozitele legale, va rog sa imi raspundeti in mod responsabil si nu politicianist.

Va atasez alaturat tabelul detaliat cu datoriile la zi si sunt gata sa va pun la dispozitie orice alte date considerati necesare".

Primul ministru nu precizeaza de unde are acest tabel.