Clasicele MasterChef, Vocea Romaniei si Las Fierbinti, o emisiune noua, multe filme cu supereroi si seriale precum House of Cards sunt programele cu care Pro TV se va prezenta toamna aceasta in fata telespectatorilor. Dupa experimentele din vara cu emisiuni care au avut in mare parte rezultate slabe, Pro TV abordeaza sezonul toamnei precaut, mizand pe emisiuni consacrate si cu mare succes la public in sezoanele trecute, in fata concurentului direct, Antena 1, care a programat, pentru urmatoarea perioada, multe formate noi cu oameni vechi.

Cortul-studio al Bake Off Romania/Pro TVFoto: Hotnews

Astazi, cand au prezentat grila de toamna intr-un eveniment de presa, principala veste data de reprezentantii Pro TV a fost una legata de sezonul primavara 2016. Mai precis, o noua emisiune ce va fi inclusa in program in prima parte a anului viitor, Bake Off Romania, un "cooking show" dedicat deserturilor, bazat pe un format BBC adoptat deja cu succes in mai multe tari europene. Emisiunea este prezentata drept o "completare" a emisiunii MasterChef din acest sezon, in aceeasi maniera in care Vocea Romaniei si Romanii au talent se completeaza in sezoane diferite.

Pentru aceasta toamna, insa, noutatile sunt putine din partea Pro TV si tin mai mult de maniera in care se desfasoara emisiunile-fanion ale postului. In intervalul de maxima audienta, va fi o singura emisiune noua, "Clipa de fericire", in care, dupa modelul de odinioara al "Surprize surprize", li se vor indeplini dorinte unor "persoane altruiste, care merita astfel de clipe", dupa cum au spus reprezentantii postului.

In rest, postul a programat emisiuni consacrate:

  • MasterChef lunea si martea, cu schimbari precum introducerea unor auditii la domiciliu sau a unor "tichete de aur" cu care participantii care le obtin pot primi imunitate la un moment dat;
  • miercurea - un nou sezon "Visuri la cheie", inclusiv cu o casa daramata cu totul si refacuta din temelii;
  • joia - Las Fierbinti;
  • vinerea - Vocea Romaniei, cu unele reguli schimbate.

Serile de sfarsit de saptamana vor reveni filmului, Pro TV programand in principal filme cu supereroi - The Avengers, iron Man 3, X-Men First Class, The Amazing Spiderman. Postul a programat si seriale populare precum House of Cards, Blacklist sau Homeland.

Abordarea conservatoare a grilei de toamna la Pro TV contrasteaza cu cea a concurentului Antena 1. Dupa cum a notat Paginademedia.ro in ultimele saptamani, acest post a programat pentru toamna doua emisiuni consacrate - X-Factor si Te cunosc de undeva - si mai multe productii noi, cu vedete folosite in trecut in alte show-uri: Poftiti de va iubiti (produsa de Mona Segall, cu chefii de la Hell's Kitchen), Serif de Romania (cu Dan Negru), Ham Talent (emisiune cu animale produsa tot de Mona Segall, cu Mihai Petre printre jurati), un nou sezon "In puii mei" cu Mihai Bendeac (revenit dupa doi ani la postul Intact).