Realizatorul programului "Dosar de politician", Silviu Manastire, a explicat joi, la CNA, de ce vorbeste tare in emisiune: pe de o parte, pentru ca ar fi "mai balbait" de felul lui si, daca striga, ii "ies cuvintele mai bine", iar pe de alta parte "mareste putin volumul", ca in reclame, ca sa atraga atentia telespectatorilor", dupa cum este el citat de Paginademedia.ro.

Manastire s-a dus la CNA pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu mai multe editii ale emisiunii "Dosar de politician", care fusesera reclamate la forul audiovizual. In cele din urma, CNA nu a dat nicio sanctiune. La sfarsit, unul dintre membrii Consiliului l-a intrebat de ce "striga asa in emisiune?"

El a spus, pe de o parte, ca "sunt mai balbait de felul meu si daca strig atunci imi ies cuvintele mai bine, pentru ca eu nu sunt jurnalist de televiziune, am ajuns intamplator. (...)"

Al doilea motiv: "Stiti ca in calupurile de publicitate reclamele au o tonalitate mai mare sau aveau, cel putin. Intotdeaua o octava mai sus sau un ton mai sus atragea atentia, pentru ca fiind un material mai scurt trebuia sa captez telespectatorul si atunci maream putin volumul, exact pe principiul folosit de catre companiile care realizeaza reclame. E o chestie de a impacheta emisiunea."

El a afirmat ca, in emisiunile sale, nu acuza "pe nimeni de nimic. (...) Probabil ca din cauza tonului suna ca o acuzatie, dar nu e job-ul meu sa acuz oamenii."