​In primavara, cand au realizat primul sezon din noua lor emisiune de la Digi 24, "Superjurnal", fostul Divertis Toni Grecu si echipa sa au realizat cea mai mare audienta atunci cand l-au avut invitat pe Sorin Oprescu. Vara a trecut trecut, incepe un nou sezon al emisiunii, Oprescu - asemenea multor altora - nu mai e accesibil. Cum s-au schimat lucrurile in actualitate, prin ochii Grecu&co? "Au iesit din teren cativa jucatori importanti ai meciului politic (...). Noroc cu DNA-ul ca livreaza evenimente, ca in rest e slaba treaba", spune fostul Divertis: Iohannis e discret, Gabriel Oprea se refera mecanic doar la securitatea tarii si interesul national - prea putin pentru o sursa de inspiratie, in timp ce "doar Victor Ponta inca puncteaza cu elan si mai produce evenimente" bune pentru o emisiune de umor.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Noul sezon al emisiunii Superjurnal, realizata de Toni Grecu si colegii sai de la Serviciul Roman de Comedie si care functioneaza dupa principiul "orice stire proasta poate deveni o gluma buna", va incepe la Digi 24 in aceasta seara, de la ora 22.00. 

Rep.: In primavara, cea mai urmarita emisiune „Superjurnal” a fostuna cu Sorin Oprescu. In sezonul de toamna, ce personaj popular si cu potential de DNA va doriti sa aduceti in emisiune cat mai repede, inainte sa devina indisponibil?

Toni Grecu: Nu-i doresc sa ajunga “indisponibil”, dar mi-ar placea sa vina la Superjurnal, dl Ponta. Si pe Traian Basescu am vrea sa il avem invitat. Si pe Gabriel Oprea, mai ales daca va deveni premier cum se tot zvoneste. Cred ca un interviu cu domnul Oprea despre perioada cind juca tenis de performanta cu piciorul ar fi de mare interes national.

Rep.: Dintre toate personajele celebre si notorii care se perinda acum pe la televizor, cine va face cel mai mult sa radeti si de ce?

T.G.: Desi nu apare la televizor ci doar pe Facebook, cel mai tare personaj al momentului mi se pare dl Sorin Ovidiu Vantu. Nu are egal. Pe linga el toti ceilati sunt niste amatori. Sfaturile de viata pe care le da tinerilor si stilul prietenesc, neconventional al expunerii sunt savuroase si extrem de comice. Noi, echipa de script de la Superjurnal, suntem fani. De asta am introdus in acest sezon o rubrica permanenta in emisiune inspirata de SOV si aparitiile lui de pe FB.

Rep.: Emisiunea fiind una legata strans de actualitate, voi ce diferente vedeti intre sursele de inspiratie de la inceputul anului si cele de acum?

T.G.: Au iesit din teren cativa jucatori importanti ai meciului politic, vedete de news tv. Deci, se micsoreaza tot mai mult numarul celor care au notorietate si nimeni nu le ia locul. Prin emisiunile de talk-show apar din ce in ce mai multi necunoscuti. Klaus Iohanis este la fel de discret. Doar Victor Ponta inca puncteaza cu elan si mai produce subiecte.

A mai aparut in linia intii Gabriel Oprea, dar din punctul nostru de vedere declaratiile dumnealui sunt prea standardizate si se refera aproape mecanic la doua lucruri: securitatea tarii si interesul national. E prea putin pentru o sursa de inspiratie. Noroc cu DNA-ul ca livreaza evenimente, ca in rest e slaba treaba. Cred ca muncitorii din zona presei scrise sau tv regreta deja vremea lui Traian Basescu cind subiectele veneau in valuri. Din liniste si concordie nu ies stiri interesante. Iese doar o mare plictiseala.

Rep.: Ce are potential de bascalie azi:

- in actualitatea politica?

T.G.: Orice.

- in actualitatea economica?

T.G.:Autostrazile si modul in care face statul investitii ca sa le fie bine oamenilor.

- in actualitatea sociala?

T.G.:Cocalarii si manelistii.

- in actualitatea penala?

T.G.:Furturile de nestavilit din fonduri europene si, in general, din orice fel de fonduri.

- in actualitatea internationala?

T.G.:Cotele pentru imigranti pe care le stabileste UE. Libertatea de miscare este un principiu sfint. Pai, daca e sfint, sa-i lasam pe refugiati sa se aseze unde vor ei, nu unde vor nemtii.

Rep.: Veti avea glume cu refugiati? Sau nu e de glumit pe tema aceasta?

T.G.:Glume cu refugiati nu se cade sa fie facute in acest moment. E o chestiune sensibila. Dar glume pe seama faptului ca in Romania nu vrea sa vina niciun refugiat, se pot face fara rezerve. Este un subiect foarte bun pentru satira pe care il vom aborda in acest sezon.

Rep.: Veti trata subiecte legate de RCS/concurenta RCS/telecom, daca sunt de actualitate?

T.G.:Chiar daca sunt de actualitate genul asta de subiecte nu prea intereseaza publicul larg caruia noi vrem sa ne adresam, vizeaza zona telecom-ului care e cam arid si neprietenos pentru comedie. Insa daca este ceva de prima pagina, de ce nu?

Rep.: Ca echipa cu vechime in divertismentul romanesc, ce fel de public atingeti la RCS? Ce public atingeati inainte? Cum se explica diferentele? Si cum va influenteaza aceste diferente in ceea ce faceti in emisiune?

T.G.:Publicul emisiunii este in primul rand publicul statiei. Din sondajele publicate chiar in presa dupa sezonul din primavara, reiese ca Superjurnal-ul are un public majoritar (peste 50%) cu studii superioare ceea ce e de remarcat. Vrem sa pastram acest target. E foarte important. Dupa mult timp facem un produs de televiziune nesupus presiunii audientei generale. Ni s-a cerut un program de news comedy care sa respecte standardele DIGI24. Asta si facem. Este alceva decit in colaborarile pe care le-am avut cu televiziunile generaliste. Acolo nivelul si calitatea programului erau conditionate puternic de audienta. De asta ceea ce se intimpla acum in divertismentul tv, cu citeva exceptii, vreo doua, trei, este LQ. Lipsa banilor si lipsa de instructie a publicului ramas fidel televizorului trag in jos continutul. Divertismentul tv actual este de fapt o drama a suficientei realizatorilor si a insuficientei banilor din piata de publicitate.

Rep.: Ce va fi nou in emisiune, fata de primul sezon?

T.G.:Avem o rubrica de desen animat politic care se cheama: Republica Animata Romania. Ne-am gandit sa abordam acest gen la propriu, daca la figurat oricum se spune ca politica romaneasca este de desene animate. Duminica, de la ora 22, ii vom vedea la aceasta rubrica pe primii doi barbati ai tarii: Presedintele Klaus Iohanis si premierul Victor Ponta care vor sustine o conferinta de presa comuna cum nu s-a mai vazut. Va fi cu scintei