Irina Radu este o veche angajata a TVR, care s-a remarcat in ultimul an prin cateva contre publice cu Stelian Tanase, presedintele - director general inlaturat azi din functie dupa votul din Parlament. Irina Radu, propusa acum pentru sefia interimara a TVR, s-a angajat in televiziunea publica in anii 90, dupa doi ani in presa locala, la Monitorul de Iasi.

Irina RaduFoto: Agerpres

A aparut initial la TVR Iasi ca prezentatoare, apoi a ajuns la TVR Bucuresti, unde a ajuns pana in postul de director. In 2006 a parasit TVR si a plecat la Kanal D, post noul infiintat, ca director de productie.

De la Kanal D a plecat dupa trei ani, ajungand la Intact Production (firma din trustul mediatic al lui Dan Voiculescu) ca manager general. Din Intact a plecat dupa mai putin de un an, revenind la TVR in in 2012 ca si consilier de programe. In 2013 a devenit director de programe.

Cit Stelian Tanase a fost presedinte - director general al TVR, Irina Radu s-a angajat repetat in conflicte cu acesta, inclusiv in contre publice, la CNA sau diverse alte evenimente.