Premierul Victor Ponta considera ca nu trebuie marita taxa radio-TV, iar televiziunea publica ar trebui sa se descurce cu banii pe care ii are. "Televiziunea publica este televiziunea cu cel mai mare buget din Romania, cu cel mai mari datorii si cu cea mai mica audienta si impact public. In baza deciziei Parlamentului de a sprijini o persoana profesionista, noi putem sa luam masuri de sprijin, cum am mai facut-o, cu exceptia ideii de a mari taxa. Eu cred ca nu trebuie sa marim nicio taxa. Cred mai degraba ca banii pe care ii au sa-i foloseasca bine, lucru care nu s-a intamplat pana astazi", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, cu 115 voturi "pentru", 220 voturi "impotriva", astfel incat conducerea TVR in frunte cu Stelian Tanase, presedintele-director general, este demisa de drept.

In locul lui Stelian Tanase a fost propusa Irina Radu. Aceasta este o veche angajata a TVR, care s-a remarcat in ultimul an prin cateva contre publice cu Stelian Tanase. Irina Radu, propusa acum pentru sefia interimara a TVR, s-a angajat in televiziunea publica in anii 90, dupa doi ani in presa locala, la Monitorul de Iasi.