Conglomeratul german de media Axel Springer a ajuns la un acord pentru preluarea companiei ce editeaza publicatia online BusinessInsider, Business Insider Inc., pentru suma de 343 milioane de dolari, dupa ce, in urma cu doua luni, a ratat achizitia Financial Times, potrivit Bloomberg.

Axel Springer a anuntat, marti, preluarea a 88% din site-ul de stiri cu 76 milioane de vizitatori unici lunari, participatia sa ridicandu-se astfel la 97%. Restul de 3% va ramane la fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Potrivit sursei citate, preluarea Business Insider, site fondat de fostul analist Wall Street Henry Blodget, transforma Axel Springer intr-un jucator major pe piata presei de business de limba engleza, dar si pe segmentul publishing-ului digital. Vara aceasta, Axel Springer incercase sa preia Financial Times, dar reputatul cotidian de afaceri a ajuns in cele din urma la Nikkei Inc., pentru suma de 1,3 miliarde de dolari.

Business Insider are, pe langa editia americana, editii in Marea Britanie, Australia si Singapore, iar in iulie a lansat un site separat cu informatii legate de tehnologie, Tech Insider.

Fondatorul Blodget, care este si redactor-sef al publicatiei, isi va pastra pozitia.