Actionarii societatii KM Invest, careia ii apartin investitiile comune ale oamenilor de afaceri Vladimir Potanin si Mihail Prohorov, au decis sa vanda holdingul Prof-Media companiei Interros, patronata de Potanin. Potrivit termenilor afacerii, Iterros va cumpara Prof-media pornind de la o evaluare de 1,8 miliarde de dolari pentru 100% din actiuni.

Din acestea, 10% vor fi vandute managementului Prof-media la un pret mai mic celui aplicat in tranzactia cu Interros.

Creat in 1997, holdingul Prof-Media constituie in prezent, cel mai mare holding media privat din Rusia. Profitul combinat al holdingului s-a ridicat in 2006 la aproape 400 milioane dolari. Prof-Media este cel mai mare investitor privat in principalele segmente ale pietei media rusesti. In sectorul cinematografic, Prof-Media conduce o retea de studiouri de realizare a filemelor de animatie sub marca „Cinema Park" si detine pachetul de control al companiei „Central Partnershep", cel mai important producator si distribuitor de productie tele si cinematografica.

La capitolul televiziune, Prof-Media este reprezentanta de reteua nationala TV-3, cea mai mare companie comerciala de televiziune, focalizata pe divertisment si emisiuni de familie, de canalul de animatie 2x2, canalul de muzica MTV-Rossia, precum si de canalul VH-1 Rossia.

Prof-Media detine, de asemenea, o ampla retea de posturi de radio, inclusiv cateva statii FM in Moscova si Sankt-Peterburg. Dintre cele mai valoroase active virtuale ale Prof-media se evidentiaza Rambler Media (cu o audienta lunara de peste 21 milioane de oameni), precum si Afisha.ru (cel mai mare portal de diverstisment) si E-executive.ru, dedicat managerilor.

„Noi facem viata mai interesanta, mai bogata si mai diversificata, informand si distrandu-i pe oameni in Rusia si in afara ei. Misiunea noastra este de a aduce bucurile celro care se auita la noi, care ne asculta si ne citesc", scrie pe situl oficial al societatii.