Jumatate din societatea ce opereaza postul de televiziune B1 TV a trecut de la compania News Television la o firma inregistrata in Antilele Olandeze, Ismar International NV, modificarea de actionariat urmand sa fie discutata, marti, la CNA. Potrivit informatiilor HotNews.ro, documentatia depusa la forul audiovizual arata ca Ismar International NV, companie cu actiuni la purtator, este detinuta de omul de afaceri George Constantin Paunescu, a carui familie detinea controlul si la News Television. Seful B1 TV, Sorin Oancea, ramane asociat cu 50% in compania ce detine licenta, B1 TV Channel.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, B1 TV Channel are, din vara, ca asociat persoana juridica pe Ismar International NV cu 50% si ca asociat persoana fizica pe Sorin Oancea, adiministratorul societatii, cu 50%.

CNA discuta subiectul la mai bine de doua luni de la operarea modificarii de actionariat. Potrivit ultimelor date disponibile pe site-ul forului audiovizual, la B1 TV figureaza in continuare, ca asociati la B1 TV, Sorin Oancea si News Television SRL. News Television, la randul sau, avea ca actionari pe Dac Air SA (44%), Brazen Limited Liability Company din SUA (22,858%), Pavo SA (22,571%) si Emilian Schwarzenberg (10%). News Television era controlata, efectiv, tot de familia Paunescu.

  • In urma cu mai multi ani, inainte de venirea lui Sorin Oancea, Ismar International figura in actionariatul B1 TV, fiind actionar principal in News TV Romania NV (Olanda), asociatul unic de atunci al News Television (Romania) SRL, societatea ce detinea atunci licenta audiovizuala a acestui canal (vezi detalii).

Pe 22 iunie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea unui creditor ca societatea News Television sa intre in insolventa, caz semnalat recent de Supervizor.ro. Site-ul citat mentioneaza ca insolventa a fost decisa in urma faptului ca debitoarea nu a platit creditorului IMAR SA Arad o parte din banii primiti in baza a cinci contracte de imprumut semnate in perioada 2005-2008.