Consiliul National al Audiovizualului (CNA) recomanda televiziunilor sa nu filmeze si sa nu difuzeze imagini de la priveghiurile si de la ceremoniile funerare ale victimelor tragediei din clubul Colectiv, transmite Mediafax.

Sedinta CNAFoto: Hotnews

Recomandarea a fost adoptata cu unanimitatea membrilor CNA prezenti la sedinta de marti (Rasvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Viorel Buda, Lorand Turos si Florin Gabrea), la propunerea lui Gabriel Tufeanu.

Consiliul National al Audiovizualului va monitoriza daca televiziunile respecta aceasta recomandare. CNA a decis sa faca aceasta recomandare tuturor televiziunilor dupa ce a primit un apel de la familia lui Mihai Alexandru si cea a Catalinei Ionita, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care a fost transmis luni si presei.

Pe de alta parte, CNA va analiza si modul in care tragedia din Colectiv a fost reflectata la televiziuni, ca urmare a unei autosesizari a membrului Consiliului Dorina Rusu.

In plus, CNA a primit pana in momentul difuzarii acestei stiri un numar de sapte sesizari de la telespectatori privind modul in care televiziunile au reflectat subiectul tragediei din Colectiv.

Totodata, membrii Consiliului National al Audiovizualului au tinut, la inceputul sedintei de marti, un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. Aceasta este prima sedinta organizata de CNA dupa izbucnirea incendiului din Colectiv.