Omul de afaceri Dan Adamescu i-a anuntat, luni, pe cativa angajati ai Romaniei Libere ca noul redactor sef al publicatiei in locul lui Dan Turturica va fi realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan, au declarat surse din redactie pentru HotNews.ro. Contactat de HotNews.ro, Rares Bogdan a spus ca exista unele discutii mai vechi, inca nefinalizate, dar ca nu este vorba despre postul de redactor sef. Bogdan a spus ca nu poate da in acest moment mai multe detalii.

Dan Turturica nu a putut fi contactat pana la ora publicarii stirii.

  • UPDATE Potrivit unei alte surse, Dan Adamescu a vorbit despre venirea lui Rares Bogdan pe o pozitie de conducere, dar nu a mentionat clar ce functie va avea acesta - redactor-sef, manager sau altceva. Adamescu ar fi reprosat faptul ca, pana acum, ziarul si Dan Turturica nu l-au aparat in "lupta lui cu Ponta", stiute fiind problemele pe care patronul Romaniei libere le are in justitie.

Intentia inlocuirii lui Dan Turturica vine pe fondul nemultumirilor exprimate in repetate randuri de proprietarul ziarului ca publicatia nu i-ar fi luat apararea in cazul scandalului de la Astra, unde Dan Adamescu este de asemenea actionar.

Alte surse din redactia Romania Libera spun insa ca ar putea fi vorba de o preluare a ziarului condus de Dan Adamescu. In prezent, Medien Holding, care editeaza ziarul Romania Libera, se confrunta cu dificultati financiare. Din acest motiv, ziarul inregistreaza intarzieri semnificative la plata salariilor. In urma cu cateva luni, compania Astra Asigurari a cerut in instanta insolventa Medien Holding, insa la sfarsitul lunii octobmrie Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 14 decembrie o decizie in acest dosar.