Presedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat joi ca nu isi va da demisia de la conducerea forului audiovizual deoarece, spune ea, nu a facut nimic ilegal. Ea a precizat, in schimb, ca isi va delega dreptul de semnatura vicepresedintelui Rasvan Popescu, asa incat CNA sa poata sa functioneze normal, potrivit Mediafax.

Laura GeorgescuFoto: Agerpres
  • Precedenta sedinta CNA, desfasurata marti in absenta Laurei Georgescu, a fost marcata de proteste ale angajatilor si membrilor acestei institutii, care i-au cerut din nou demisia. Membrii au decis, chiar, sa ceara Parlamentului sa accepte discutii referitoare la problemele CNA sub conducerea lui Georgescu.

Joi, la inceputul sedintei, aceasta si-a cerut scuze colegilor, jurnalistilor si tuturor celor care "au fost nevoiti sa asiste la momentul mai putin fericit, provocat in cadrul sedintei trecute", cand unul dintre membri, Valentin Jucan, a pornit cu volum ridicat o inregistrare audio a protestelor din Piata Universitatii, spunand ca va boicota sedintele pana cand Georgescu isi da demisia sau e demisa. Jucan a oprit, in cele din urma, inregistrarea, dupa ce a starnit protestele colegilor.

Presedintele CNA a spus, azi, ca nu a inteles cererile ca ea sa-si dea demisia, deoarece considera ca nu a facut nimic ilegal:

  • "Insa, pentru ca in institutia pe care o conduc au fost induse tensiuni mai mult sau mai putin artificiale, justificate sau nejustificate, am decis, intr-o prima etapa, sa deleg dreptul de semnatura, pentru tot ce legea imi permite, domnului Rasvan Popescu, vicepresedinte al CNA. Fac acest demers in conditii de responsabilitate, intelegand bine faptul ca CNA trebuie sa functioneze intr-o atmosfera de lucru performanta si constructiva".

Laura Georgescu, citata de Mediafax:

  • "Personal, am luat in calcul si o demisie, chiar daca am constiinta faptului ca nu am facut nimic ilegal, insa aceasta decizie va veni atunci cand institutiile abilitate vor demonstra ca am incalcat voit, premeditat si cu buna stiinta legea. Deocamdata, pot afirma cu tarie ca toata viata m-am raportat la lege. Inclusiv in aceasta institutie, atunci cand a trebuit sa luam decizii. Imi asum anumite carente, anumite intamplari contextuale, mai putin fericite, provocate, nepremeditat, pentru care imi cer, din nou, scuze dumneavoastra si tuturor angajatilor CNA. Pentru ca orice explicatii suplimentare date de mine, fie ar putea cadea in derizoriu, fie ar putea fi reinterpretate in fel si chip, ma opresc la a reafirma faptul ca deleg, fara nicio rezerva, dreptul de semnatura colegului meu Rasvan Popescu, cu dorinta ca CNA sa functioneze, repet, in conditii de normalitate si performanta".

Ea a spus, citata de Mediafax, ca va reveni asupra acestei decizii doar in conditiile in care institutii ale statului eventual ii vor cere sa o faca. Laura Georgescu a mai spus ca, vreme de un an si jumatate, nu a purtat cu niciunul dintre colegii sai vreo discutie pe tema dosarului in care este acuzata de abuz in serviciu si nu a angajat in niciun fel institutia, punandu-se la dispozitia organelor abilitate doar in calitate de persoana fizica. In acest sens, Laura Georgescu i-a rugat pe membrii CNA si pe angajatii Consiliului sa lase justitia sa isi urmeze cursul firesc in cazul sau.

Rasvan Popescu a precizat ca va avea drept de semnatura in toate chestiunile, mai putin statele de salarizare, documentele aferente planului anual de achizitii publice si semnatura finala de pe licentele audiovizuale.