Pe 19 noiembrie, RFI România vă propune o zi de analiză şi de reflecţie asupra lumii în care trăim. Atât Franţa, cât şi România au fost în doliu. În ambele ţări există numeroase întrebări legate de viitor. În ziua în care RFI România împlineşte 25 de ani de la prima emisie va invităm să ne fiţi alături, la ARCUB Gabroveni.

RFI RomaniaFoto: RFI

De acolo vom trasmite în direct şi în public un program maraton de dezbateri pe teme de actualitate internă şi internaţională.

Timp de 13 ore, în intervalul 7.00 - 20.00, alături de personalităţi reprezentative ale României, echipa de jurnalişti a RFI va realiza emisiuni special concepute, dedicate unui sfert de secol de activitate.

Vor fi abordate şi analizate subiecte precum efectele atentatelor din Paris asupra Europei, schimbările recente din România, chestiunea migraţiei şi a frontierelor, dar şi perspectivele europene ale Republicii Moldova.

Un alt capitol important al dezbaterilor zilei de 19 noiembrie va fi reprezentat de perspectivele tinerilor pe o piaţă a muncii tot mai globalizată, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi sau perspectivele culturii româneşti în cultura europeană.

Criza şi efectele ei în societate, eliminarea diferenţelor dintre nivelul de trai în mediul urban şi rural, schimbările climatice, francofonia sau imaginea României vor face de asemenea subiectul dezbaterilor pe care echipa RFI le va transmite în direct joi, 19 noiembrie, de la Hanul Gabroveni.

Centrul Cultural ARCUB este pe strada Lipscani nr. 86-88.

Sponsor principal: CRH

Parteneri: TV5 Monde, Institutul Francez, Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România, France 24, ARCUB și Orange

Mulțumiri: Mira Telecom, Tremend, Serve și Le Manoir

Despre RFI România

De 25 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii.