Peste un sfert dintre conturile de utilizatori de Facebook in Romania s-au inregistrat in Bucuresti, iar numarul total la nivel national a atins 8,2 milioane, potrivit unui comunicat Facebrands. Tot in zona comunicarii online, Project Agora, platforma ce reprezinta furnizorii de media pe piata de programmatic trading, s-a extins si in Ungaria si Orientul Mijlociu/Africa de Nord.

  • Numarul conturilor de utilizatori de Facebook in Romania a atins la mijlocul acestei luni 8,2 milioane, in crestere cu 2,44% fata de martie a.c., potrivit ultimelor date ale serviciilor de monitorizare Facebrands. Dintre acestea, peste un sfert (2,1 milioane de conturi) au fost inregistrate in Bucuresti. Potrivit Facebrands Pro, de la inceputul anului pana acum numarul de utilizatori romani de Internet cu cont pe Facebook a crescut cu 7,9%, fata de o crestere de 8,57% in 2014. Dupa Bucuresti, orasele cu cele mai multe conturi de Facebook inregistrate sunt Brasov, Cluj Napoca, Iasi si Timisoara.
  • Project Agora, platforma ce reprezinta furnizorii de media pe piata vanzarii-cumpararii automatizate de spatiu publicitar online (programmatic trading), prezenta si pe piata din Romania, s-a lansat si in Ungaria si in regiunea Orientul Mijlociu-Africa de Nord (MENA), in parteneriat cu cei mai mari publisheri din aceste regiuni, potrivit unui comunicat de presa. Project Agora Ungaria s-a lansat cu sapte dintre cei mai mari jucatori pe piata de digital din tara vecina, ce aduna peste 100 de site-uri cu un reach de peste 4 milioane de utilizatori. In regiunea MENA, sase furnizori media locali au lansat Project Agora impreuna cu compania-mama a acestei platforme, Tailwind, adunand impreuna o audienta de peste 300 de milioane de vizitatori unici, arata comunicatul de presa.