Claudiu Lucaci, care a fost inlaturat de la sefia Stirilor TVR in aceasta primavara, cand Societatea Romana de Televiziune (SRTv) era condusa de Stelian Tanase, a castigat un proces cu Televiziunea Romana si poate reveni la conducerea Directiei Stiri, decizia instantei nefiind definitiva.

Claudiu LucaciFoto: Agerpres

Claudiu Lucaci a fost inlaturat de la conducerea Directiei Stiri a Societatii Romane de Televiziune in luna aprilie, fiind inlocuit de Raluca Stroe Brumariu, printr-o decizie a lui Stelian Tanase, care la momentul respectiv era presedinte-director general al SRTv.

Lucaci a pierdut conducerea Stirilor TVR dupa ce a fost reevaluat de o comisie a Televiziunii Romane, desi a obtinut un punctaj care ii permitea sa isi mentina respectiva functie la prima evaluare a activitatii sale, insa o comisie condusa de Stelian Tanase a decis ca procesul de evaluare in cazul sau "a fost viciat".

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a ramane sef al Stirilor TVR, a declarat pentru Mediafax ca TVR este o institutie condusa politic si va contesta rezultatul reevaluarii sale. Claudiu Lucaci a mai spus ca a inteles dintr-o discutie cu Stelian Tanase ca evaluarea managerilor TVR s-a facut "pe considerente politice".

Totodata, Claudiu Lucaci a precizat atunci ca a depus o actiune in instanta in acest caz. El si-a motivat decizia prin faptul ca reevaluarea sa nu era prevazuta in regulamentele TVR.

In acest caz, Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, sa admita in parte cererea lui Claudiu Lucaci, care a dat in judecata TVR pe 24 aprilie.