Proiectul de buget pe 2016: Mai putini bani pentru TVR, aproape la fel de multi pentru radioul public, considerabil mai multi pentru Agerpres si CNA

de C.I.     HotNews.ro
Duminică, 6 decembrie 2015, 17:31 Economie | Media & Publicitate

Televiziunea romana va primi, anul viitor, de la stat cu 14% mai putini bani decat in 2015, potrivit proiectului de buget pe 2016. Radioul public va primi aproximativ la fel de mult ca anul acesta, agentia de presa Agerpres - cu 16,5% mai mult, iar Consiliul National al Audiovizualului - cu aproximativ 33% mai mult. In cazul serviciilor publice de radio si televiziune, banii de la buget nu raman la acestea, ci merg mai departe la Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR).

Potrivit proiectului de buget pe 2016, SRTv va cheltui, de la bugetul de stat, 135.9 milioane RON, destinatia fiind inscrisa la capitolul "Cultura, recreere si religie". DIn acesti bani, 125 de milioane sunt alocati pentru "Bunuri si servicii", 8,6 milioane - pentru "Alte transferuri", iar 2,26 milioane - pentru "Active nefinanciare"

In cazul SRR, bugetul propus pentru 2016 este de 192,95 milioane RON, inscris tot la "Cultura, recreere si religie". DIn acesti bani, 167 de milioane au ca destinatie "Bunuri si servicii", iar 26,95 milioane - "Alte transferuri".

Acesti bani alocati SRTV si SRR se duc, in proportie covarsitoare (circa 90%), catre SNR pentru cheltuielile legate de transmisia terestra. Cele doua institutii - dintre care TVR-ul este in prezent inglodata in datorii - traiesc in principal din veniturile proprii, adica din taxa TV si din publicitate.
  • In cazul TVR, ponderea alocatiei de la bugetul de stat in bugetul propriu este de 29%, iar anul viitor banii de la stat vor fi, potrivit proiectului de buget, cu 13,9% mai putini decat in 2015.
  • Pe de alta parte, la radioul public ponderea banilor de la bugetul de stat este de 47,5%, iar pentru anul viitor este prevazuta o scadere a banilor de la stat de doar 1,48%.

Agentia Nationala de Presa Agerpres are alocate, la acelasi capitol "Cultura, Recreere si Religie", 22,13 milioane RON, din care: 15,6 milioane - "Cheltuieli de personal", 5,9 milioane - "Bunuri si servicii", restul reprezentant "Active nefinanciare" si "Alte transferuri".

Forul audiovizual, CNA, are alocati de la bugetul de stat 11,34 milioane RON, din care 8,74 milioane reprezinta cheltuielile de personal, 1,37 milioane - bunuri si servicii, iar 1,2 milioane - active nefinanciare.

  • In cazul Agerpres si CNA, bugetul proiectat pentru 2016 prevede considerabil mai multi bani: +32,86% pentru forul audiovizual, respectiv +16,47% pentru Agerpres. In cazul agentiei de presa, ponderea banilor de la stat in bugetul propriu este de 86,5%.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Provident

​INTERVIU Stefan Liiceanu - trecerea de la carti la produse japoneze traditionale via piata financiara

Dupa 17 ani petrecuti in Japonia, timp in care a lucrat in domeniul financiar, Stefan Liiceanu a decis sa deschida in locul fostei Librarii Humanitas din Fundul Curtii, Takumi - un magazin in care sunt comercializate produse japoneze traditionale. In cadrul, proiectului "10 ani", Provident vrea sa arate cum se vede Romania ultimilor 10 ani, dar si Romania urmatorilor 10 ani, prin ochii unor tineri care au avut succes. "Cred ca cel mai important este sa faci ce iti place. Productivitatea se vede atunci cand faci ceva cu pasiune, nu cand faci ceva pentru ca trebuie."
1877 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version