Federatia Romana de Fotbal a actionat in instanta TVR, intr-un dosar avand ca obiect "procedura insolventei - societati cu raspundere limitata", cerand ca instanta sa oblige Televiziunea Romana la plata unor penalitati legate de difuzarea unor meciuri ale nationalei din 2010-2011, scrie Mediafax, citand surse din TVR. De notat ca Televiziunea este un serviciu public de interes national si nu poate intra in insolventa dupa aceleasi criterii ca societatile comerciale.

Dosarul prin care FRF a dat in judecata SRTv a fost inregistrat pe 30 deccembrie 2015, la Tribunalul Bucuresti. Primul termen a fost stabilit pentru 19 februarie a.c., dupa cum noteaza Mediafax.

Potrivit surselor citate de agentia de presa, FRF doreste ca TVR sa ii plateasca penalitati de cateva sute de mii de lei, deoarece televiziunea ar fi intarziat unele plati catre Federatie, legate de difuzarea unor meciuri ale nationalei de pe teren propriu, jucate in 2010-2011 in campania pentru Euro 2012.

Mediafax noteaza ca anul trecut au existat discutii intre FRF si TVR pe tema unor penalitati de intarziere a platilor, dar partile nu s-au inteles cu privire la valoarea acestor penalitati. Potrivit sursei citate, actiunea in instanta nu are nicio legatura cu meciurile actuale sau viitoare, din preliminarii.