Postul Kanal D a primit, joi, o amenda de 150.000 de lei pentru trei editii din noiembrie ale emisiunii WOWbiz, in care s-a a afirmat ca ar fi fost mai multe victime decat cele anuntate oficial. Postul Pro TV a fost amendat, la randul sau, cu 50.000 de lei, in timp ce Romania TV a primit o amenda de 10.000 de lei.

  • Kanal D a fost amendat pentru trei emisiuni difuzate in perioada 6-10 noiembrie, in care s-a afirmat ca la Colectiv ar fi murit, de fapt, de doua ori mai multi oameni decat se anuntase oficial pana atunci. Amenda a vizat incalcarea prevederilor din lege care obliga posturile sa asigure informarea corecta si obiectiva a populatiei si sa faca rectificarile necesare atunci cand difuzeaza informatii eronate.
  • Pro TV a primit amenda pentru o emisiune "Vorbeste lumea" in care jurnalistul George Roncea a afirmat ca tragedia ar fi fost provocata intentionat si a folosit un limbaj injurios, fiind incalcate astfel reglementarile referitoare la informarea obiectiva si la obligatia moderatorilor de a nu permite invitatilor sa foloseasca limbaj injurios.
  • Romania TV a primit amenda pentru o emisiune din noiembrie, in care au fost transmise materiale referitoare la funeraliile uneia dintre victimele de la Colectiv, dar si pentru o emisiune "Romania la raport" mai veche, din august, in care, potrivit CNA, a fost discriminat cultul penticostal.