Discovery lucreaza in Romania la realizarea unui documentar despre tragedia din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie si in urma caruia au murit 63 de persoane, iar alte cateva zeci au fost ranite, informeaza un comunicat al Discovery Networks, citat de Agerpres. Documentarul va avea premiera in Romania pe Discovery Channel in aceasta primavara, iar difuzarea reclamelor va fi intrerupta pe toata durata difuzarii.

Filmul isi propune sa prezinte in ordine cronologica faptele unanim recunoscute care s-au petrecut in noaptea respectiva in clubul bucurestean, evenimentele fiind relatate din perspectiva martorilor care au participat la ele.

"Ca povestitor apreciat si urmarit la nivel mondial, este parte din misiunea Discovery sa ofere telespectatorilor sai productii relevante despre evenimente cu impact major la nivelul societatii, mai ales atunci cand exista si o componenta educativa. In acest caz, consideram ca povestea din Colectiv merita si trebuie spusa, pentru a avea o imagine cat se poate de cuprinzatoare asupra faptelor petrecute in noaptea respectiva", declara Paul Welling, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA.

Potrivit acestuia, programul "va fi unul descriptiv si se va concentra exclusiv pe filmul evenimentelor din 30 octombrie, incercand sa ofere o perspectiva de ansamblu asupra tragediei. Ne dorim ca productia sa fie o radiografie obiectiva, bazata pe marturiile celor prezenti la fata locului si pe informatiile confirmate deja de autoritati", spune seful diviziei regionale a retelei Discovery.

Documentarul este comisionat de catre Discovery Networks, prin producatorul executiv Charlotte Reid, unei echipe romanesti de productie condusa de Mihai Predescu, un veteran al industriei de profil, cu mai bine de 20 de ani de experienta in domeniul productiei TV internationale. De asemenea, in calitate de consultant in cadrul proiectului va participa si Nick Allder, expert international in efecte speciale si probleme ce tin de siguranta, multiplu premiat pentru productii precum "Alien" (1979) sau "Al cincilea element" (1997).