O noua agentie de presa se lanseaza in a doua parte a lunii februarie. Este vorba despre News.ro, ce reuneste mare parte dintre jurnalistii care au plecat in ultima perioada de la Mediafax, agentia detinuta de Adrian Sarbu. Potrivit unui anunt oficial facut miercuri, proiectul este dezvoltat de Orlando Nicoara, fost director general Mediafax Group, iar director general News.ro va fi Cristi Dimitriu, directorul editorial care a demisionat recent de la Mediafax.

Comunicatul arata ca echipa este formata in cea mai mare parte din jurnalisti care au lucrat la Mediafax. Echipa de conducere:

  • director editorial: Dana Curcea (fost redactor-sef Mediafax)
  • redactor-sef: Mona Hera (fost redactor sef Mediafax in ultimul an)
  • manager de proiect News.ro: Irinel Bucur (fost publisher Mediafax)
  • director general: Cristian Dimitriu (fost director editorial Mediafax Group intre 2007-2011, director general Mediafax)
  • director de dezvoltare: Orlando Nicoara (fost director general Mediafax Group)

Informatia va fi livrata clientilor agentiei prin intermediul site-ului News.ro, unde materialele vor fi grupate in fluxuri specializate. In prima luna, accesul la toate materialele va fi liber pentru potentialii clienti, apoi accesul putand fi facut pe baza de abonament. Intentia declarata este ca News.ro sa devina lider pe acest segment media.

Anuntul vine la mai putin de o luna de cand Cristi Dimitriu si alti jurnalisti si-au anuntat plecarea de la agentia Mediafax si din grupul media detinut de Adrian Sarbu.