Henry Kissinger, unul din cei mai influienti oameni politici din ultimele decenii, va veni joi in Romania pentru a participa la cea de-a treia editie a Galei Zece pentru Romania, organizata de Realitatea TV. In cadrul galei Kissinger va sustine prezentarea Remarks by Henry Kissinger in care va vorbi, printre altele, despre cum vor evolua, in opinia lui, relatiile dintre Statele Unite si Europa si dintre Rusia si tarile arabe.

Kissinger, laureat al Premiului Nobel pentu Pace pentru contributia sa la incetarea conflictului din Vietnam, a fost secretar de stat al SUA intre 1973 si 1977, in timpul administratiilor Richard Nixon si Gerald Ford, iar timp de sase ani a fost consilier al securitatii nationale.

De-a lungul timpului, Henry Kissinger a publicat articole despre politica externa americana, istorie diplomatica si afaceri internaţionale si a semnat lucrarea "Diplomatia".

Proiectul "Zece pentru Romania", aflat la cea de-a treia editie, se intinde pe o perioada de zece ani si reprezinta o cercetare sociologica prin care postul de televiziune isi propune sa identifice si sa recunoasca la nivel national cele mai valoroase personalitati ale momentului. Cercetarea sociologica este facuta de patru institute de sondare a opiniei publice, INSOMAR, IMAS, TNS - CSOP si CURS. In cadrul Galei vor fi acordate premii la categoriile "Politicieni", "Tineri politicieni", "Ministri", "Parlamentari", "Analisti politici", "Jurnalisti", Oameni de afaceri", "Interpreti vocali", "Actori" si "Sportivi".

La editia din 2006 a Galei "Zece pentru Romania" a fost invitat fostul cancelar german Helmuth Kohl.