Un tanar absolvent al Facultatii de Jurnalism din Iasi a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare dupa ce justitia a decis definitiv ca acesta intra pe contul de mail al corespondentilor TVR de unde copia stiri pentru a le posta pe site-ul la care lucra, scrie Ziarul de Iasi.

Decizia luata in cazul lui Andrei Ciobanu (25 de ani) a fost pronuntata luni de Curtea de Apel Iasi. Acesta a mai fost condamnat si la 60 de zile de munca in folosul comunitatii, fie la Stadionul "Emil Alexandrescu", fie la Caminul de batrani "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din Iasi, potrivit sursei citate.

Totul a inceput dupa ce reprezentantii de la Iasi ai Televiziunii Romane au constatat ca informatiile de pe adresa de e-mail proprie erau publicate pe un site la care Ciobanu lucra.

Cazul a fost instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. Acestia au constatat ca, in 2013, dupa ce a terminat facultatea, Andrei Ciobanu a colaborat cu TVR Iasi.

Ulterior, tanarul a fost angajat la un site de stiri detinut de societatea Grup News Moldova SRL.

Potrivit DIICOT Iasi, in perioada 26 februarie - 9 aprilie 2014, Andrei Ciobanu "a folosit in mod neautorizat parola la contul de e-mail corespondentitviasi@gmail.com, pentru a accesa neautorizat contul si a prelua prin transfer neautorizat de date continutul stirilor transmise prin acest cont de corespondenta electronica de catre colaboratorii si reporterii TVR Iasi".

Acesta avea parola din perioada in care fusese la TVR, institutie la care, insa, nu a fost angajat.