Agentia de presa News.ro, unde a trecut mare parte din fosta echipa Mediafax, s-a lansat oficial, marti, cand au fost anuntati si cei patru actionari in compania care o opereaza, N.RO Agentia de Stiri SRL. Potrivit anuntului, utilizatorii vor avea acces liber la toate stirile News.ro timp de o luna, urmand ca, apoi, accesul sa se faca pe baza de abonament.

Potrivit comunicatului de presa, actionarii N.RO Agentia de Stiri, societate infiintata anul acesta, sunt:

  • Liviu Sfrija (fost general manager Henkel Romania, fondator TerraBisco - compania de productie si distributie de alimente de panificatie cu termen lung, desprinsa din Vel Pitar - cu afaceri in dezvoltarea de produse si marketing, membru al board-ului Salvati Copiii, fondator al Festivalului Brazilor de Craciun);
  • Orlando Nicoara (antreprenor in media si digital de peste 15 ani, fost director general Mediafax Group)
  • Marius Popovici (antreprenor, de 25 de ani, in domeniul proiectarilor de infrastructura);
  • Ovidiu Romanasu (experienta de peste 8 ani in antreprenoriat, in domeniul absorbtiei fondurilor europene).

Comunicatul precizeaza ca fiecare dintre cei patru detine o participatie minoritara in compania nou-infiintata.

Abonatii vor avea acces la intregul continut chiar din interfata site-ului News.ro, unde utilizatorii care nu au cont vor avea, la randul lor, posibilitatea sa citeasca materialele pe care agentia le considera drept cele mai importante.

Site-ul News.ro a devenit operational luna trecuta. Agentia este condusa de directorul general Cristian Dimitriu (fost director editorial Mediafax Group, iar intre 2007-2011 director general Mediafax), in timp ce Orlando Nicoara se va ocupa de dezvoltare. Redactia este condusa de Dana CUrcea (fost redactor-sef Mediafax) - director editorial; Mona Hera - redactor-sef. Irinel Bucur - manager de proiect.