Seful Senatului Calin Popescu Tariceanu a confirmat faptul ca TVR va intra in insolventa. Legea de functionare a televiziunii va fi modificata in procedura de urgenta, iar in baza noilor prevederi, Televiziunea Romana va putea solicita intrarea in insolventa, a declarat joi seara, chiar la TVR, Calin Popescu Tariceanu. HotNews.ro a dezvaluit joi ca Televiziunea Romana (TVR) ar putea demara procedura intrarii in insolventa intr-o luna, decizia politica in acest sens fiind deja luata.

Tariceanu a spus ca a avut joi o intalnire cu specialisti in insolventa pentru a discuta despre aceasta situatie. Astfel, pana luni, Senatul va pregati masuri legislative astfel incat procedura sa poata fi declansata, potrivit TVR.

"Si pot sa va spun mai mult - ca pana luni voi pregati pachetul de modificari legislative la legea de functionare a televiziunii, in asa fel incat aceasta procedura sa poata sa fie demarata - procedura de insolventa - care apara televiziunea de creditori intr-o anumita formula, cu urmatoarea mentiune - vreau sa fac o mica paranteza: legea insolventei poate sa duca pentru societatile comerciale inclusiv la faliment - ei bine, voi pune o prevedere explicita, potrivit careia Televiziunea Publica nu poate sa fie declarata in faliment, avand in vedere ca este o institutie de interes public", a spus Tariceanu la TVR.

"Luni, aceasta propunere de modificare legislativa va fi, nu pot sa spun ca am convingerea, dar am speranta ca este sustinuta larg, de un larg spectru politic. Va fi depusa in procedura de urgenta si sper cat de repede sa putem realiza aceste modificari incat sa usuram situatia", a mai afirmat Tariceanu. Acesta a precizat ca Legea de functionare a TVR va fi modificata in regim de urgenta.

HotNews.ro a aratat joi ca exista deja o intelegere la nivel gurvernamental si parlamentar pentru modificarea legislatiei, astfel incat TVR sa poata demara procedura insolventei.

Intre reprezentantii Ministerului Finantelor si parlamentarii comisiilor de specialitate din Parlament au avut loc o serie de discutii legate de modul in care poate fi modificata legislatia in asa fel incat TVR sa poata intra in insolventa. Initial, s-a pus problema modificarii Legii Insolventei 85/2014 si a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune. In cele din urma, s-ar fi ajuns la concluzia ca este suficienta doar modificarea Legii 41/1994, in sensul extinderii atributiilor Consiliului de Administratie al TVR. Practic, articolul 27 din Legea 41/1994 va fi modificat si completat astfel incat Consiliul de Administratie sa aiba noi atributii. In urma modificarilor, va putea decide intrarea TVR in procedura de insolventa, exclusiv in vederea reorganizarii. Adica, este exclusa posibilitatea solicitarii falimentului. Teoretic, dupa intrarea in insolventa, conducerea TVR va mai avea atributii de control doar asupra politicii editoriale. De partea economica se vor ocupa administratorul judiciar si administratorul special.

Citeste si Soarta TVR a fost decisa: Insolventa. Procedura ar putea fi demarata in maxim o luna- Surse