Jurnalista Rodica Melinda Sutu va lansa prima carte despre convergenta media din Romania, "Fara granite. Efectele digitalizarii in redactiile de stiri". Evenimentul are loc marti, ora 19.00, la sediul Comisiei Fulbright Romano-Americane, din Strada Ing. Nicolae Costinescu, Nr. 2.

Cartea este prezentata de prof. univ. dr. Mihai Coman, decanul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti, si prof. univ. dr. Rodica Mihaila, directoarea Comisiei Fulbright Romano-Americana.

Vor vorbi despre convergenta media din Romania Cristian Pantazi, redactor sef Hotnews, Mihai Radulescu, jurnalist TVR, Petrisor Obae, redactor sef, Pagina de Media, Mihaela Carpea, online editor Stiriletvr.ro, Raluca Brumariu, jurnalist, TVR.

Problemele economice si evolutia tehnologica din ultimii ani au influentat decisiv activitatea institutiilor de presa, vietile jurnalistilor, comunicarea cu publicul lor si dinamica pietei de publicitate.

Volumul se bazeaza pe cercetarea desfasurata de autoare in Statele Unite ale Americii, in calitate de bursier Fulbright, si pe interviurile cu jurnalisti si manageri din organizatiile media din Romania.

Cartea se concentreaza pe efectele tranzitiei de la redactia traditionala de stiri la redactia multimedia in randul jurnalistilor, in special pe consecintele asupra valorilor, identitatii si practicilor profesionale.

Lucrarea furnizeaza potentiale solutii angajatilor si managerilor din organizatiile media, confruntati cu provocarile si dificultatile tranzitiei digitale, si ofera instrumente teoretice si metodologice profesorilor si cercetatorilor care analizeaza schimbarile survenite la nivelul culturii organizationale si al profesiei, ca efect al evolutiei tehnologiei.

Dr. Rodica Melinda Sutu este de 18 ani jurnalist de televiziune, cu experienta in media din Romania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. A obtinut un Master cu Distinctie de la Universitea Westminster, Londra, in calitate de bursier Chevening, si a facut cercetarea doctorala la University of Florida, ca bursier Fulbright. A creat si preda la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, cursurile de master Convergent Journalism si Televiziunea Digitala.