Propunerile din partea grupurilor parlamentare ale partidelor, presedintiei si guvernului pentru Consiliul de Administratie al TVR au ajuns luni la Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca membrii propusi sa fie audiati de comisiile de cultura marti dimineata, iar votul pe componenta CA se va da in plenul reunit dupa-amiaza.

Presedintele Klaus Iohannis le-a propus pe Christel Topescu, in calitate de membru titular, si Ana Maria Sandu, in calitate de membru supleant, in timp ce Guvernul l-a propus pe

George Orbean.

Audierile in comisiile reunite de cultura din Camera Deputatilor si Senat vor incepe marti dimineata la ora 08.30, in timp ce plenul reunit este programat sa inceapa la ora 12.00, existand si alte puncte pe ordinea de zi.

Dupa ce intreg CA-ul este votat in plen, acesta se reuneste in sedinta si isi alege presedintele din randul membrilor, care va reveni in plen pentru depunerea juramantului.

LISTA completa cu propunerile partidelor:

PSD:

Irina RADU, titular (este in prezent director interimar)

Doina GRADEA, titular

Alfred BULAI, titular

Elena Anca DINDIRICĂ, supleant

Smaranda VORNICU SHALIT, supleant

Lucian ROMAŞCANU, supleant

PNL:

Ionica STĂNCIULESCU, titular

Radu CARP, titular

Adriana - Silvia MESESIAN, supleant

Cristian Vasile PETCU, supleant

UDMR:

DEBRECZENI Hajnal – titular

ROSTÁS – PÉTER István, supleant

UNPR:

Ruxandra GAROFEANU, titular

Savu Cătălin CĂTANĂ, supleant

ALDE:

Valeriu Cristian HADJI- CULEA, titular

Gheorghe BĂLĂŞOIU, supleant

Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale:

Raico CORNEA, titular

Andrea-Julika GHIŢĂ, supleant.

Personalul angajat al Societăţii Române de Televiziune:

Monica Simona GHIURCO, titular

Teodor Gabriel GIURGIU, titular

Cornel MIHALACHE, supleant

1Luminiţa VELCIU, supleant

Presedinte:

Christel Topescu, titular

Ana Maria Sandu, supleant

Guvern:

George Orbean, titular

fara supleant

UPDATE 1: Christel Topescu (fosta Ungar) este sotia lui Cristian Topescu. Ea a realizat in trecut emisiunea in limba germana la TVR. Ana Maria Sandu este angajata TVR, unde realizeaza emisiunea "Beneficiar Romania", dedicata fondurilor europene. Ea a lucrat in trecut la Fundatia Agenda 21.

UPDATE 2 News.ro informeaza, citand surse guvernamentale, ca George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24, este propunerea Guvernului pentru Consiliul de Administratie al TVR.

"In temeiul prevederilor articolului 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a inaintat Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului urmatoarele propuneri de candidati pentru Consiliul de administratie al Societatii Romane de Televiziune:

Doamna Christel Topescu, in calitate de membru titular;

Doamna Ana Maria Sandu, in calitate de membru supleant", informeaza Presedintia.

Christel Ungar Topescu este nascuta in Sibiu si a fost aleasa in 2013 coordonator cu atributii de producator executiv Sectia Germana, la TVR.