CNA a autorizat, marti, noile studiouri ale Antenelor din Romexpo, unde trustul Intact a anuntat ca-si muta provizoriu operatiunile TV. Decizia vine dupa ce, saptamana trecuta, CNA amanase o decizie deoarece la noul sediu nu erau prezente toate echipamentele necesare. Prezent azi la sedinta Consiliului, seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, a sustinut ca "nu ar califica sub nicio forma drept scandal mediatic" ceea ce s-a intamplat in ultimele doua luni, cand au reclamat ca nu au timp suficient sa se mute din sediile vechi.

El a afirmat ca o echipa de 100 de oameni a facut "un efort supraomenesc" pentru mutarea la Romexpo, ce va fi urmata de mutarea in sediul definitiv, din Iride Business Park (Pipera) in septembrie.

Sorin Alexandrescu a afirmat ca nu a fost nimic fals cand el si alti reprezentanti ai Antenelor au afirmat, luna trecuta, ca au nevoie de noua luni pentru a se muta. El a afirmat ca situatia era "extraordinara" si ca solutia actuala, cu un sediu temporar la Romexpo, nu era de dorit, in conditiile in care sediul definitiv din Iride urma sa fie disponibil in aprilie, iar mutatul in conditii normale ar fi durat mult.

El a spus ca spatiul pe care il vor folosi pe viitor, cel din Iride, este "mai bun" decat actualele studiouri din Soseaua Bucuresti-Ploiesti.

Sorin Alexandrescu la CNA, despre mutare si despre noile sedii:

  • La acel moment (februarie - n.red.), eram intr-o situatie extraordinara. Dupa intalnirea cu dvs am avut o intalnire cu reprezentantii ANAF. In cadrul acelei intalniri nu am primit absolut nicio solutie pentru toate solicitarile noastre. In schimb ni s-a solicitat sa facem un material explicativ pentru motivele acelei solicitari. La respectivul document ni s-a raspuns cu doua actiuni in instanta - una referitoare la blocul turn, alta la sediul din Buc-Ploiesti. Am crezut ca vom gasi o solutie sa nu apelam la aceasta solutie tranzitorie.
  • Alegerea si contractarea structurii finale - in Iride Business Park. Aceasta structura, in care vo fi mutate definitiv toate sistemele noastre de productie si emisie, e disponibila din 29 aprilie. E un spatiu foarte bun pentru nevoile noastre. As putea spune ca in realitate e mult mai bun decat ce-am avut in Bucuresti-Ploiesti.
  • Fata de actiunile indreptate impotriva noastra, a trebuit sa gasim o solutie de avarie, asa incat echipamentele sa nu fie sigilate in sediul vechi si sa nu mai putem functiona. Aceasta solutie a fost gasita intr-un spatiu unde mai avem, e vorba de spatiul din Romexpo. Pentru asta a trebuit sa facem un efort supraomenesc. 100 de oameni au muncit zi si noapte pentru ca data de 24 sa nu reprezinte intreruperea emisiei Antenei. E o solutie tranzitorie. Solutia finala, Iride Business Park, va fi in luna septembrie.
  • Iride: doua structuri, una de 7000 de metri patrati, pe mai multe etaje, destinata exclusiv operatiunilor de productie si emisie. Aceasta cladire are in interior un spatiu unde vor fi amplasate studiourile de stiri Antena 1 si Antena 3. Pe structurile adiacente - departamentele suport. La etajul 3 - toate structurile tehnice, plus redactiile de stiri. Pe langa acesti 7000 de metri patrati, exista o alta cladire de 2000 de metri patrati, pentru activitatea de coordonare si suport.
  • Despre ce s-a intamplat in ultimele doua luni: Nu l-as califica sub nicio forma drept scandal mediatic. Acel termen de noua luni de zile nu reprezinta nicio eroare. As vrea sa va imaginati ca fiecare dintre dvs e in situatia sa fie evacuat din casa. Cred ca nu exista persoana care, cand se pune aceasta problema, nu se gandeste cum sa-si mute familia sa traiasca in conditii proprii. Situatia e si mai complicata cand cineva iti bate la usa si iti zice ca trebuie sa pleci maine.
  • Nu s-a facut nicio greseala in aprecierea termenului de noua luni. Solutia actuala nu doar ca nu ne-am dorit-o niciodata, dar nu s-a intamplat niciodata. Nu e o solutie cu care noi sa fim comfortabili sub nicio forma. A fost o solutie extraordinara pentru situatia in care, in data de 24, cineva sigileaza sediul. Ce facem, blocam toata aceasta tv asteptand ca cineva sa ne sigileze sediile, sau facem un efort supraomenesc, tranzitoriu? Acest lucru l-am facut pentru ca in tot dialogul cu autoritatile nu am primit niciun raspuns. (...) Am luat o masura astfel incat acest trust sa nu se inchida.