​Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televizune a transmis parlamentului ca vor reusi sa se intruneasca in formula completa miercuri, de la ora 09.00, la sediul TVR si nu la parlament asa cum au fost celelalte sedinte.

UPDATE Conducerea reunita a celor doua camere ale parlamentului a decis ca votul in plen asupra noii propuneri va avea loc lunea viitoare.

Saptamana trecuta, dupa ce propunerea initiala, George Orbean, a fost respinsa de plenul parlamentului, membrii CA nu au reusit sa isi desemneze o noua propunere de PDG, intrucat ambele variante - Monica Ghiurco (reprezentantul salariatilor) si Doina Gradea (reprezentantul PSD) - au primit cate sase voturi, in lipsa celui de-al treiseprezecelea membru titular, reprezenantul UDMR in CA.

Dupa sedinta de miercuri, CA va trimite propunerea in scris parlamentului.

  • Monica Ghiurco
    Foto: tvr.ro
    Monica Ghiurco este jurnalist si realizator cu vechime in TVR, considerata o apropiata a PSD. Ea a fost reporter acreditat la Guvern in perioada lui Adrian Nastase, cand a fost considerata de acesta "o fata bine intentionata", potrivit stenogramelor sedintelor PSD din 2004. Ea a coordonat stirile TVR in perioada in care PDG era Claudiu Saftoiu.
  • Doina Gradea
    Foto: Facebook
    Doina Gradea este fosta secretara a lui Adrian Sarbu, fosta director de corporate affairs in trustul Pro, fosta sefa Pro TV International si mai recent a fost consultant TVR. Ea a fost propunerea PSD in CA