Peste 1,5 milioane de romani au privit, joi noapte, meciul Romaniei din sferturile de finala ale Campionatului Mondial de handbal feminin. Aproape un sfert dintre cei aflati la acea ora in fata televizoarelor au vazut, la TVR 1, cu handbalistele romance au reusit sa revina si, dupa patru reprize de prelungiri, sa se califice in semifinale. Ratingul televiziunii publice a depasit suma audientelor urmatoarelor doua clasate in topul audientelor.

Potrivit datelor comunicate de SRTv, meciul comentat de Radu Naum si handbalista Cristina Varzaru, extrema dreapta a nationalei, a atras o "galerie" de ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­1.533.000 de telespectatori din tara, dintre care 771.000 in mediul urban. Joi, intre orele 21.25 – 23.34, TVR a inregistrat o audienta medie de 8% si o cota de piata medie de 22.5 % la nivel national, respectiv un rating mediu de 7.7% si un share mediu de 21.3 % in mediul urban. Principalul canal al televiziunii publice a ocupat prima pozitie in clasament si la nivelul publicului comercial, cu 6.9% rating si 22.3% share.

Locul al doilea in clasamentul audientelor din aceeasi perioada orara a fost ocupat de postul Acasa TV, cu 4% rating la nivel national, 4.7% rating la nivel urban, respectiv 4.3% rating la nivel comercial. Pe pozitia a treia s-a clasat ProTV, cu 3.1% rating mediu la nivel national, 3.3% rating mediu la nivel urban, respectiv 3.2% rating mediu la nivelul publicului comercial.

Si studioul special amenajat chiar la stadionul Bercy pentru emisiunea "Handbal mondial", care a urmat meciului si unde Radu Naum a avut ca parteneri de discutie oficiali ai echipei si o parte dintre jucatoare, a retinut romanii in fata micilor ecrane. Emisiunea s-a detasat ca lider de audienta pe slotul ei orar, fiind urmarita de 1.219.000 de telespectatori din intreaga tara si inregistrand 6.3% rating mediu, respectiv 28.4% cota medie de piata la nivel national, 5.7% rating si 24.1% share in mediul urban. In randul publicului comerciar a obtinut 4.9% puncte de rating si 21.9% share.