Circa 200 de angajati din TVR au iesit in curtea institutiei, luni, pentru sustinerea Monicai Ghiurco, acestia depunand si o petitie la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD), reclamand declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu, scrie Mediafax. Manifestatia, care s-a incheiat rapid, a avut loc in conditiile in care Consiliul de Administratie s-a intrunit pentru a propune din nou un membru pentru postul de presedinte-director general, dar nu a avut cvorumul necesar pentru a lua o decizie in acest sens.

Monica GhiurcoFoto: tvr.ro

Aproape 200 de angajati ai TVR au protestat in curtea institutiei. "Este un protest in curtea TVR. Astazi este sedinta Consililui de Administratie(CA), oamenii au iesit sa o sustina pe Monica Ghiurco. Sunt intre 150 si 200 de oameni, simpli salariati ori lideri si membri de sindicat. Nu este un protest organizat de sindicate. Au iesit in pauza , nu au oprit lucrul si nu s-a scandat" a declarat Dragos Bocanaciu, presedintele sindicatului SPUSTV.

Potrivit sursei citate, salariatii TVR au semnat o petitie pe care au depus-o la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD), privind declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu care a spus ca reprezentantii salariatilor nu pot conduce TVR pentru ca nu ar face fata.

Parlamentul a respins, in decurs de doua saptamani, cele doua propuneri pe care CA al TVR le-a facut pentru conducerea institutiei: George Orbean si Monica Ghiurco. Cele doua propuneri nu au obtinut, in plenul Parlamentului, voturile PSD.