Revenirea TVR la Eurovision 2016, in cazul in care se rezolva problema datoriilor catre EBU, este practic exclusa din cauza complicatiilor legate de productie, dupa cum au precizat, vineri, pentru HotNews.ro organizatorii evenimentului. Acestia au precizat ca in acest moment nu exista discutii cu alte posturi pentru ca evenimentul sa fie difuzat si in Romania.

Logo Eurovision 2016Foto: Eurovision.tv

Declaratia vine in urma deciziei EBU de a elimina TVR din cadrul organizatiei - si implicit de a bloca participarea la Eurovision - din cauza datoriilor TVR catre aceasta organizatie a radiodifuzorilor europeni.

Declaratia primita de la echipa Eurovision, ca raspuns la intrebarile HotNews.ro:

  • "TVR a fost exclusa din serviciile si programele EBU cel putin pana cand este solutionata situatia datoriilor. Este prematur sa luam in considerare viitorul TVR la Eurovision Song Contest, deoarece mai intai trebuie rezolvata situatia datoriilor. Intrucat producatorii concursului din 2016 au nevoie de timp pentru a pregati revenirea in competitie a unui act - timp de care nu mai dispunem, atat de aproape de momentul concursului - reintrarea TVR in competitia din 2016 este practic exclusa.
  • Nu exista discutii cu niciun alt canal si nu am primit nicio solicitare in acest sens din partea canalelor romanesti".