Unii sunt dati afara, altii vor ei insisi sa plece. Daca situatia e inca indecisa in privinta iesirii Marii Britanii din UE, pe baza apropiatului referendum, exista un Brexit care are sprijinul clar al populatiei din aceasta tara: parasirea Eurovision, potrivit unui sondaj citat de Telegraph.co.uk. Potrivit studiului sociologic realizat in mai multe tari europene, britanicii sunt cei mai dornici ca tara lor sa iasa din concursul muzical european.

Logo Eurovision 2016Foto: Eurovision.tv

Potrivit sondajului YouGov citat de The Telegraph, 60% dintre britanici (eliminandu-i pe cei care nu stiu sau nu vor sa se pronunte pe aceasta tema) doresc ca tara lor sa paraseasca Eurovisionul, in timp doar 40% vor ca Marea Britanie sa ramana in concurs. Peste jumatate din populatie doreste iesirea de la Eurovision si in Franta, dar aici diferenta intre cele doua tabere este mai mica: 54% vs. 46%.

In toate celelalte tari incluse in studiu - Germania, Danemarca, Norvegia, Finlanda si Suedia - majoritatea populatiei doreste ca participarea la Eurovision sa continue. Eurovision are cea mai mare sustinere in Suedia, unde 75% din populatia interesata de subiect vrea Eurovision.

The Telegraph arata ca, dintre toate aceste tari, britanicii sunt, totusi, cei care apreciaza cel mai mult comentariile ce insotesc spectacolul Eurovision si sunt cei mai dornici sa faca bascalie pe tema concursului european.

Sursa citata aminteste ca, dupa succesul si popularitatea Conchitei Wurst din 2014, audienta Eurovision a scazut brusc anul trecut, in Marea Britanie. The Telegraph mai arata ca britanicii sunt cei mai convinsi ca intregul eveniment este "politic" si victoriile se decid in functie de criterii precum sprijinul tarilor vecine si prietene pentru un concurent sau altul.