Doru Panaitescu: Povesti adevarate din publicitatea online - Despre etica si solutii de adserving 

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 11 mai 2016, 11:44 Economie | Media & Publicitate

Tocmai am venit acasa de la un curs de publicitate online. Cursul, desfasurat azi si ieri, l-am tinut in Bucuresti pentru o mare companie (una de care au auzit toti romanii cu mai mult de o mana si un picior), care de vreo 5 ani a inceput sa investeasca in publicitate online. Totul a descurs perfect pana cand cursantii mei (toti avand peste 10 ani de experienta de business, deci niciunul junior) mi-au marturisit ca, desi fac de ceva vreme campanii online, nu au vazut cum arata o interfata de adserver!, scrie Doru Panaitescu pe blogul sau.

Am ramas socat. Intrand in detalii, am aflat ca respectiva companie are un sistem de achizitie destul de rigid (din motive ce tin de actionariat si de reglementarile industriei din care fac parte), ceea ce nu le permite:  

1. sa refaca (daca e cazul) comanda initiala in functie de cum decurge campania online contractata. Regula spune sa fie un caiet de sarcini, sa castige o agentie (din top 20) licitatia respectiva, dupa care sa implementeze comanda. Cu alte cuvinte nu pot optimiza o campanie, desi tocmai asta au invatat azi la curs...  

2. sa vada in adserver ca acele afisari comandate si facturate de agentie s-au si intamplat in realitate. Pana acum au primit rapoarte in Excel, chipurile din adserver. Dar niciodata pdf sau cu parafa de la adserverul auditat, cum este normal... (pentru care, culmea, au si platit bani!).

Articolul integral, pe blogul lui Doru Panaitescu.
























Material sustinut de LIDL​

FOTO​ Incearca reteta saptamanii de la LIDL: Baba Ganoush, unul dintre cele mai populare aperitive din lumea araba

Baba Ganoush este unul dintre cele mai populare aperitive din lumea araba, fiind nelipsit de la masa in tari ca Liban, Siria sau Iran. Baba Ganoush este un aperitiv pe baza de vinete coapte si tahini, pasta de susan. Se serveste rece, dupa ce a stat cel putin 2-3 ore la frigider pentru a se intrepatrunde aromele si se potriveste perfect alaturi de painea arabeasca - pita sau lipie si in combinatie cu legume proaspete.


1004 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri