Radio Guerrilla a reinceput sa emita, vineri dimineata, pe aceeasi frecventa pe care a emis pana in toamna anului 2013, cand CNA ii retrasese licentele. Emisia pe 94,8 FM a inceput la cateva zile dupa ce forul audiovizual i-a autorizat studioul din Bucuresti. Postul a revenit in eter cu multumiri pentru ascultatorii care au semnat o petitie numita "Vreau Guerrilla inapoi".

HotNews.roFoto: Hotnews

Un mesaj publicat pe Facebook prezinta cine face parte din echipa radioului: "Incepem chiar acum prin vocile lui Dobro, a lui Matei si a Gildei si nu o sa iesim din Studiourile Radio Guerrilla pana cand nu rostim cel din urma nume de pe lista. La 10.00, preiau stafeta Sorin Badea si Petru Stratulat, apoi Liviu Mihaiu, Memo, Bogdan Serban, Dragos Olaru, Iulian Tanase, Mitos Micleusanu, George Mihalcea, Sorin Faur, Delia Panait, Nic Cocarlea, Alexandru Anghel si schimbul de noapte."

In acelasi anunt, echipa anunta ca, pana la sfarsitul anului, radioul va emite si la Bistrita, Braila, Craiova, Darabani, Resita, Vaslui si Timisoara.

CNA a autorizat studioul Radio Guerrilla din Bucuresti pe 19 mai a.c.. In noiembrie anul trecut, intr-un concurs de licente organizat de CNA, postul recastigase frecventa din Bucuresti si pe cele din Craiova, Bistrita, Braila, Darabani, Timisoara si Vaslui - 7 dintre cele 23 de frecvente pe care le detinuse pana in 2013.

  • In septembrie 2013, CNA ii retrasese toate licentele din cauza ca acestea fusesera transferate, contrar legislatiei audiovizuale, de la firma care le obtinuse, Realitatea Media SA, catre o alta societate, Expresiv SA. Frecventele respective au fost scoase la concurs anul trecut, dupa mai multe dispute in instanta intre CNA si Realitatea Media.

Echipa Guerrilla s-a prezentat in acest concurs prin firma Radio Guerrilla SRL, unde asociati erau Mihai Dobrovolschi (41%), Adrian Popescu (41%), Sorin Marius Faur, Delia Panait si alte 11 persoane fizice.