Durata unui extras din meciurile Euro este de maximum 90 de secunde, conform legislatiei CNA

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 8 iunie 2016, 1:24 Economie | Media & Publicitate

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa raspunda solicitarii TVR, privind extrasele din meciurile jucate in cadrul Campionatului European, ca acestea pot avea o durata de maximum 90 de secunde, indiferent de numarul de meciuri jucate in ziua respectiva, potrivit Mediafax.

TVR a solicitat CNA lamuriri privind durata extraselor din fiecare meci transmis de difuzorul principal si retransmis, intr-un jurnal de stiri, de catre difuzorul secundar, intreband daca este de maximum trei minute pentru fiecare meci. Consiliul a luat in discutie aceasta solicitare in cadrul sedintei de marti, 7 iunie.

Solicitarea, semnata de Emil Hossu-Longin, coordonatorul cu atributii de director al TVR - Departamentul de Emisiuni si Stiri Sportive, a fost trimisa in contextul in care intre 10 iunie si 10 iulie se va desfasura Campionatul European de Fotbal, care va fi transmisa in Romania (integral) de Dolce Sport si (partial) de Pro TV.

Avand in vedere ca Euro se incadreaza la categoria "evenimentelor de importanta majora", televiziunile pot difuza extrase (unul pe zi), insa potrivit legislatiei audiovizuale durata unui extras nu poate depasi 90 de secunde (un minut si jumatate), iar durata acesta nu se modifica in functie de numarul meciurilor jucate in respectiva zi.

Concret, daca intr-o zi se joaca trei meciuri, durata extrasului va fi tot de 90 de secunde si va putea cuprinde faze din toate cele trei meciuri. De asemenea, extrasul nu poate fi dufuzat mai tarziu de 24 de ore de la desfasurarea evenimentului.

Toate aceste aspecte se regasesc in Legea Audiovizualului.

Potrivit articolului 85, alin. 3 - "Daca un eveniment de interes general se deruleaza pe parcursul mai multor zile, radiodifuzorii secundari au dreptul la difuzarea unui singur extras pentru fiecare zi". Alineatul 4 explica: "Indiferent de alcatuirea si desfasurarea evenimentului de interes general, durata extrasului nu va putea depasi 90 de secunde".

De asemenea, alineatul 5 precizeaza: "Extrasele pot fi folosite de radiodifuzori numai in programele de stiri cel mult 24 de ore de la transmisia originara. In cazul serviciilor media audiovizuale la cerere, ele pot fi folosite doar in cazul in care acelasi program este oferit sub forma de inregistrare de catre acelasi furnizor de servicii media audiovizuale".

Raspunsul, redactat de Serviciul Juridic al CNA, va fi transmis catre solicitant, conform votului din sedinta de marti, 7 iunie.


Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

588 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă