Joris Evers, vicepresedinte Netflix - Europa, a declarat joi la ICEEFest ca filmele, serialele, documentarele pe care Netlix le va lansa in perioada urmatoare, inclusiv unele cu Brad Pitt, Will Smith sau Angelina Jolie, vor fi disponibile in Romania concomitent cu celelalte piete. Evers a vorbit intr-o conferinta la Bucuresti si despre numarul de abonati, dar si despre campanii viitoare de promovare.

Joris Evers, vicepresedinte Netflix - EuropaFoto: Hotnews

Cele mai importante declaratii ale vicepresedintelui Joris Evers:

  • Cand continutul va fi imbunatatit la nivel local, va incepe si o campanie de promovare a Netflix pe piata din Romania
  • Sunt filme pe care le lansam in premiera pe piete locale: cele din seria Hunger Games au intrat, dupa cinema, direct pe Netflix in America Latina, unde nu au mai fost lansate pe DVD din cauza pirateriei
  • Filmele, serialele, documentarele pe care Netlix le va lansa in perioada urmatoare, inclusiv unele cu Brad Pitt, Will Smith sau Angelina Jolie, vor fi disponibile in Romania concomitent cu celelalte piete.
  • Acum e un singur titlu cu subtitrare in romana, pe Netflix. Dar scopul este ca numarul sa creasca treptat. E abia inceputul. Scopul este sa oferim acces la continut la care oamenii nu au acces neaparat aici, or continutul local e accesibil pentru romani.
  • Nu poate preciza cati romani s-au abonat pana acum la Netflix si cati platesc. Dar spune ca majoritatea (50%+) dintre cei care au incercat serviciul gratuit, la lansare, au ramas cu Netflix. Spune ca piata romaneasca e "promitatoare". Lansarea globala, din ianuarie, a fost "doar inceputul", pune accentul pe "nastere" in "nasterea unei retele globale de televiziune". Tinta este ca pe toate pietele Netflix sa atinga nivelul din SUA, unde, la noua ani de la lansarea actualului serviciu, Netflix ajunge la jumatate din gospodariile americane