Membrul CNA Valentin Jucan il acuza pe fostul sef ANP Sorin Dumitrascu de atac la adresa presei, pentru ca a vorbit despre presiunile trusturilor media patronate de detinuti

de C. Ionescu     HotNews.ro
Joi, 14 iulie 2016, 11:12 Economie | Media & Publicitate


Valentin Jucan
Foto: AGERPRES
Membrul CNA Valentin Jucan a transmis, miercuri seara, un comunicat de presa in care afirma ca fostul sef al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Sorin Dumitrascu, a atacat doua institutii de presa prin afirmatiile facute intr-un interviu HotNews.ro. Cum? Potrivit lui Jucan, Dumitrascu a adus atingere independentei presei prin faptul ca acesta a vorbit despre "presiunile mediatice create de trusturi mass-media patronate sau finantate de actuali detinuti". Afirmatiile de acest fel ar avea caracter "manipulator", sustine oficialul CNA.

Interventia lui Valentin Jucan a fost salutata aseara la Antena 3, unde Mugur Ciuvica a apreciat-o desi vine din partea unui "basist groaznic".

 • Interventia lui Valentin Jucan are loc dupa ce Sorin Dumitrascu a acordat HotNews.ro un interviu in care, intrebat despre motivele revoltelor din mai multe penitenciare, acesta a afirmat: "S-a ajuns aici din cauza presiunii mediatice create de trusturi mass-media patronate sau finantate de actuali detinuti. Este de notorietate ca inaintea acestor reactii ale detinutilor au fost adevarate campanii mediatice pe tema situatiei penitenciarelor, si crearea unei asteptari in randul detinutilor referitoare la o potentiala amnistie si gratiere. (...) Campania dusa de cele doua televiziuni (Realitatea TV si Antena 3 - n.red.) impreuna cu celelalte componenete din trusturile media pe care le reprezinta are un rol important in provocarea acestor revolte si se dovedeste in fiecare zi ca prin mediatizarea excesiva este urmarita extinderea la nivelul intregului penitenciar. Situatiile sunt prezentate tendentios si unilateral, si fosti detinuti sunt prezentati pe post de repere morale si experti in sistemul penitenciar."
 • Ulterior, Sorin Dumitrascu a avut o interventie si la B1 TV. Seara tarziu, cand Valentin Jucan transmitea comunicatul sau de presa, Dumitrascu era tinta Antena 3 ca urmare a interviului acordat HotNews.ro

Miercuri seara, la Antena 3, comunicatul lui Valentin Jucan a fost folosit de Mihai Gadea si invitatii sai in argumentatia lor si in atacurile la adresa fostului sef ANP. Gadea a citit comunicatul lui Valentin Jucan, fiind urmat de comentariile lui Mugur Ciuvica. Acesta din urma a apreciat faptul ca membrul CNA "a inteles cum e cu libertatea presei", cu toate ca este un "basist groaznic". Dupa ce l-a lasat pe Mugur Ciuvica sa afirme ca Jucan este "basist infect" si ca fostul sef al penitenciarelor "ori e megasecurist, ori are mari probleme la caput", Mihai Gadea a spus ca, in calitate de moderator si realizator al emisiunii, "dezavueaza" variantele lui Ciuvica, dar a citat "persoane care l-au cunoscut" pe Sorin Dumitrascu si care ar spune ca "pe sub camasa i se vad niste trese. Nu stiu, n-am fost de fata." Secventa, aici
 • Mugur Ciuvica, la Antena 3: "Domnul Jucan e un basist groaznic. Mai exista in spatiu public basisti groaznici. Dar domnul Jucan, acum vreo doi ani si ceva, organiza mitinguri impotriva Antenei 3, ca sa inchida Antena 3. Mitingurile au avut un relativ succes, stiu ca au fost 3 sau 4 persoane la chemarea domnului Jucan, pe trotuar, chiar in fata la CNA. Patru persoane cred ca au fost, cu tot cu domnul Jucan. Dar vad ca pana si domnul Jucan a inteles cum e cu libertatea presei, ceea ce si pentru un basist infect e un mic pas inainte si arata monstruozitatea declaratiei lui Gigel asta, fostul sef de la penitenciare, care chiar... ori e mega securist, ori are mari probleme la caput domnul asta."
 • Mihai Gadea: "Nu as merge pe niciuna dintre variantele dumneavoastra, le dezavuez in calitatea mea de moderator al acestei emisiuni si de realizator al acestui program. Da, sunt persoane care l-au cunoscut pe domnul respectiv si spun ca pe sub camasa i se vad niste trese. Nu stiu, n-am fost de fata".


In comunicatul sau de presa, Valentin Jucan apreciaza ca Sorin Dumitrascu, in calitate de "fost oficial al statului", face speculatii care "nu au ce sa caute intr-o societate a dezbaterii". Membrul CNA mai afirma ca "prin similitudine, din declaratia domnului Dumitrascu reiese faptul ca jurnalistii nu ar mai trebui sa dezbata teme referitoare la investitiile in infrastructura rutiera, sistemul de sanatate publica ori starea invatamantului din cauza ca, cel mai probabil, acestia sunt interesati in mod direct sa poata sa conduca un autoturism in siguranta, sa nu moara in spitale sau copiii lor sa nu isi rateze sansa la educatia care li se cuvine."

Comunicatul lui Valentin Jucan, integral:

COMUNICAT DE PRESA
Bucuresti, 13 iulie 2016

Legea audiovizualului numarul 504 din 2002, republicata, articolul 6, aliniatul 3, prevede:

"sunt interzise ingerinte de orice fel in continutul, forma sau modalitatile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autoritatilor publice sau a oricaror persoane fizice sau juridice, romane ori straine."

In cadrul unui interviu publicat recent, fostul sef al Administratiei Nationale a Penitenciarelor - ANP, domnul Sorin Dumitrascu, pune sub acuzare doua posturi de televiziune din Romania, sustinand faptul ca "s-a ajuns aici din cauza presiunii mediatice create de trusturi mass-media patronate sau finantate de actuali detinuti (...) fiind de notorietate ca inaintea acestor reactii ale detinutilor au fost adevarate campanii mediatice pe tema situatiei penitenciarelor, si crearea unei asteptari in randul detinutilor referitoare la o potentiala amnistie si gratiere."
           
Consider ca afirmatiile fostului sef al ANP sunt de natura a aduce atingere independentei presei, au caracter manipulator si, in lipsa unor probe certe, reprezinta un atac nepermis la adresa celor doua institutii de presa.

Speculatiile de acest tip, formulate ca certitudine de catre un fost oficial al statului, nu au ce sa caute intr-o societate a dezbaterii, intr-o societate care intelege necesitatea informarii, cu atat mai mult cu cat subiectul in cauza este de domeniul drepturilor omului.

Prin similitudine, din declaratia domnului Dumitrascu reiese faptul ca jurnalistii nu ar mai trebui sa dezbata teme referitoare la investitiile in infrastructura rutiera, sistemul de sanatate publica ori starea invatamantului din cauza ca, cel mai probabil, acestia sunt interesati in mod direct sa poata sa conduca un autoturism in siguranta, sa nu moara in spitale sau copiii lor sa nu isi rateze sansa la educatia care li se cuvine.

Toate temele enumerate, inclusiv aceea referitoare la situatia din penitenciarele romanesti, se cuvin a fi prezentate publicului, fiind de o gravitate exceptionala.

Ii solicit public fostului sef al ANP sa retracteze declaratiile referitoare la cele doua posturi de televizune sau sa aduca, de ugenta, probe clare in sprijinul afirmatiilor facute.


Valentin-Alexandru JUCAN

SECRETAR DE STAT
MEMBRU IN CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2892 vizualizari

 • +27 (29 voturi)    
  Tradatorul apara Presa KGB ! (Joi, 14 iulie 2016, 11:19)

  JohnAnticoruption [anonim]

  Propaganda 3 este aparata de TRADATORI a neamului ROMANESC vanduti .
 • +27 (29 voturi)    
  DA! Exista presiune mediatica! (Joi, 14 iulie 2016, 11:21)

  mfilip91 [utilizator]

  Da! Da! Da! Cele doua televiziuni exercita o presiune mediatica uriasa!!! O confirma telespectatorii. Cei care au scapat cu creierul ne spalat!
 • +26 (28 voturi)    
  Probe exista (Joi, 14 iulie 2016, 11:27)

  skanda7 [utilizator]

  Trebuie doar sa nu fii slugoiul lui Felix ca sa le vezi.
 • +17 (19 voturi)    
  Se invarte roata (Joi, 14 iulie 2016, 11:27)

  C.Flo [utilizator]

  Toate astea se vor intoarce impotriva voastra.
 • +26 (28 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 14 iulie 2016, 11:31)

  polonyca [anonim]

  • +13 (15 voturi)    
   Latrina 3 si Irealitatea teve (Joi, 14 iulie 2016, 11:39)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   acest Sindicat care nu are nevoie de un Hoffa pentru a functiona !
 • +13 (13 voturi)    
  care probe? (Joi, 14 iulie 2016, 11:42)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Nu ma uit la antene, din principiu. Dar la celalat da, din cand in cand, rar. Am schimbat cu viteza luminii canalul asta cand am vazut propaganda cu inchisorile facuta de colonelul Rares B. Ce dovezi mai vrea ? Acest secretar de stat e un papagal, ca si seful lui, ca si seful sefului lui-KWI.
  Da , in inchosori e nasol,e e aglometatie. Dar uite ca pe oameni liberi se plimba larvele in spitalele dintr-o capitala UE, adica din Bucuresti.
  De ce nu s-a construit nici un spital nou de stat in Bucuresti de 25 de ani? De ce nu s-a construit nici un penitenciar nou? DNA luati toti fostii prim -minsitrii la intrebari , ce-au facut cu bugetul Romaniei? Si un papagal de vice-premier cu vila in Franta, zicea ieri ca gata cu coruptia, nu se mai simte in Romania.
  • -5 (9 voturi)    
   E ocupat ... (Joi, 14 iulie 2016, 12:37)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   Prietene, DNA-ul nu are timp de intrebat ministrii in legatura cu bugetele Romaniei. DNA-ul e ocupat cu popi si cu cartea lui Becali. Cazuri serioase de mare coruptie si impact social si economic.
   • +1 (1 vot)    
    cam multa rea vointa la (Joi, 14 iulie 2016, 18:42)

    yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    directia de dezinformare...
    mancati si voi o paine amara
 • +15 (17 voturi)    
  CNA.... (Joi, 14 iulie 2016, 11:59)

  titirica [utilizator]

  cica un nene a adus adus atingere independentei presei.... de aici pe mine m-a pierdut. Ce presa? ce independenta?

  Pe bune?
 • +7 (7 voturi)    
  asa o fi? (Joi, 14 iulie 2016, 12:09)

  iodixit [utilizator]

  poate omu' n-a facut o afirmatie ci o constatare.
 • +13 (15 voturi)    
  Jucan este omul hoților? (Joi, 14 iulie 2016, 12:11)

  asavreau [utilizator]

  De ce nu e sesizează d-l Jucan când oameni muncitori, cinstiți unt prezentați denaturat la unele tembeliviziuni?Se vrea îndobitocirea românilor și spălarea de păcate a celor care fură,omoară,violează?
 • +7 (9 voturi)    
  Din doua erori scoate si un sofism din palarie. (Joi, 14 iulie 2016, 12:37)

  man_and_twin [utilizator]

  1. Hoandra sau Gadea nu pot fi calificati ca jurnalisti, fara o caseta cu rasete blocata pe repeat.

  2. Un F O S T oficial poate sa vorbeasca la fel de liber ca orice cetatean.
  Ori el n-are dreptul la libera exprimare, acesta fiind privilegiul angajatilor puscariasilor de lux?
 • +6 (8 voturi)    
  baietel (Joi, 14 iulie 2016, 13:00)

  coloneze [utilizator]

  si fostul sef are dreptul la opinie
 • +5 (5 voturi)    
  Ambuscada Ciurucurilor pe ultima 100 de m ! (Joi, 14 iulie 2016, 14:36)

  Plagarus [utilizator]

  Lefegii Varanului stiu ca li se va inchide "prezenta " banoasa prin canalele A3, asa ca da-i si lupta doar,doar mai mananca si ei o paine in media !!!!
 • +2 (2 voturi)    
  na ca si-o lua Jucan (Joi, 14 iulie 2016, 16:55)

  Gobelin [utilizator]

  exact de la astia pe care ii apara:
  "basist infect", ia d-acilea libertatea presei.
 • 0 (0 voturi)    
  deci... (Vineri, 15 iulie 2016, 15:18)

  liviu_ [utilizator]

  daca indraznesti sa critici televiziunile... te apara CNA !!!
  deci aia care ar trebui sa sanctioneze televiziunile , le apara!!!
  frumoasa tara avem!
  cnaul TREBUIE desfiintat! nu mai isi face treaba de cand a venit psd la putere!

  sefu ANP chhiar are dreptate si acele televiziuni ar trebui anchetate si oamenii din ele ARESTATI !!!
  este instigare la violenta, care se pedepseste PENAL!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by