Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Stefan si-au recunoscut faptele de care au fost acuzati de procurorii DNA in procesul Laura Georgescu - Giga TV, cerand judecarea procesului in "procedura simplificata", la termenul de vineri, scrie paginademedia.ro.

Laura GeorgescuFoto: Agerpres

In schimb, Laura Georgescu si Narcisa Iorga au pledat nevinovat si au cerut reaudierea martorilor din rechizitoriu, dar si audierea unor martori noi.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 4 noiembrie si va incepe cu audierea inculpatilor.

La termenul de vineri, Gheorghe Stefan a venit din arest, dupa ce saptamana aceasta a fost condamnat la sase ani de inchisoare in dosarul Microsoft. El si-a recunoscut faptele, cerand judecarea procesului "in procedura simplificata" si a precizat ca nu contesta probele din rechizitoriu.

Viorel Hrebenciuc a recunoscut si el faptele si a solicitat judecarea procesului in "procedura simplificata", afirmand si el ca nu contesta niciuna dintre probele depuse la dosar.

Daca acuzatii isi recunosc faptele pot beneficia de o reducere a pedeapsei cu o treime.

Laura Georgescu, prin avocata sa Alice Draghici, a pledat nevinovat, precizand ca nu doreste procedura simplificata si solicita audierea tuturor martorilor din rechizitoriu (26 la numar), precum si audierea lui Viorel Hrebenciuc si a lui Gheorghe Stefan.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a cerut de asemenea judecarea in procedura obisnuita a procesului.

Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga au fost trimisi in judecata, in iulie 2015, fiind acuzati de mai multe fapte de coruptie.

Mai multe pe paginademedia.ro.