​Platforma de video-streaming Netflix si-a vazut actiunile crescand cu 20% dupa ce compania a anuntat ca a adaugat pe plan mondial 3,2 milioane de utilizatori in ultimul trimestru, cu 50% peste estimari. Netflix a ajuns la 87 milioane de useri in lume si va trece la anul de 100 de milioane.

Planurile tarifare NetflixFoto: Netflix

Compania a adaugat 3,2 milioane de useri, din care 370.000 in SUA, analistii estimand doar doua milioane in lume si 300.000 in SUA, unde succesul s-a datorat unor seriale precum Stranger Things si Narcos.

Netflix, care la inceput de an s-a extins in 130 de tari, inclusiv Romania, a avut trimestrul trecut venituri cu 31% mai mari, pana la 2,29 miliarde dolari.

Netflix spune ca va produce anul viitor 1.000 de ore de continut original, fata de 600 anul acesta, bazandu-se pe publicul care a urmarit seriale precum House of Cards si Making a Murderer.

Continutul original este insa foarte scump. Netflix va cheltui in total 5 miliarde dolari pentru producerea si licentierea de continut original anul acesta si a bugetat 6 miliarde pentru anul viitor.

Surse: Reuters, BBC, Financial Times