​Central European Media Enterprises (CME), compania-mama a Pro TV, controlata de conglomeratul media Time Warner, nu se asteapta ca achizitia Time Warner de catre AT&T, anuntata acum cateva zile, sa aiba un impact direct asupra sa. Declaratia a fost facuta de Michael Del Nin, co-CEO al CME, in cadrul unei teleconferinte cu investitorii dupa prezentarea rezultatelor financiare pe trimestrul al treilea ale companiei, asa cum a fost redata de Seekingalpha.com.

Michael Del Nin in teleconferinta cu investitorii, conform transcrierii Seekingalpha:

  • "Suntem la fel de surprinsi ca si voi. Fuziunea sau achizitia Time Warner de catre AT&T, anuntata la sfarsitul saptamanii trecute, trebuie aprobata de actionari si autoritati. Se spune ca procesul este asteptat sa se termine la finele lui 2017. Asadar, pe termen foarte scurt, pentru noi nu e nicio schimbare, anticipam ca tranzactia propusa sa nu aiba un impact asupra CME, raportat la structura noastra de finantare. Tranzactia - credem noi ca este important - dovedeste de fapt valoarea continutului premium, a continutului ce implica audientele, a brandurilor care rezoneaza, despre aceasta este vorba si tot pe aceste lucruri este construita si compania aceasta".
  • "Nu anticipam un impact direct asupra noastra. Credem ca este business as usual. Ramanem concentrati asupra brandurilor noastre premium, pe folosirea lor pentru a produce cel mai bun continut disponibil pe pietele unde suntem prezenti si, fundamental, pentru a produce valoare maxima pentru toti actionarii nostri - absolut toti".

La sfarsitul saptamanii trecute, AT&T si Time Warner au anuntat un acord prin care prima companie urmeaza sa cumpere TW. Acordul, estimat la 85,4 miliarde de dolari, a starnit speculatii privind o posibila vanzare a participatiei detinute de TW la CME, pe fondul altor speculatii privind presupusul interes al unor cumparatori din regiune pentru compania media prezenta in Romania, Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia si Bulgaria. Detalii aici