Antena 3 a pierdut un proces in care a fost acuzata ca a prejudiciat reputatia si imaginea unei persoane pe care a acuzat-o ca a fost ofiter acoperit, intr-o emisiune Sinteza Zilei de acum doi ani Instanta obliga postul TV si pe Mihai Gadea sa prezinte hotararea instantei in cadrul emisiunii, ca forma de reparare a prejudiciului moral adus reclamantului, dupa cum semnaleaza Adevarul. Paratii pot face apel.

Solutia in dosarul in care reclamantul Vlad Ionescu a solicitat daune morale de la Antena 3, Mihai Gadea si Radu Tudor pentru emisiunea din 2014:

  • Admite in parte cererea. Obliga paratii Gadea Mihai si Antena 3 la redarea dispozitivului prezentei hotarari in cadrul emisiunii "Sinteza zilei", ca forma de reparare a prejudiciului moral adus onoarei, demnitatii, reputatiei si imaginii reclamantului, in raport cu afirmatia privind presupusa calitate de ofiter acoperit a reclamantului Ionescu Vlad, facuta in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" difuzata la postul de televiziune Antena 3, la data de 26 octombrie 2014. Respinge in rest cererea. Obliga paratii la plata cheltuielilor de judecata, in suma de 3.140 lei. Cu apel in 30 de zile de la comunicare, care se exercita prin depunerea cererii la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

In octombrie 2014, Mihai Gadea a sustinut ca l-a identificat pe "acoperitul" care ar fi fraudat alegerile din 2009, Ionescu Vlad, invocand drept argument o reclamatie depusa la BEC la respectivele alegeri, ce viza un presedinte de sectie care a permis votul pana la ora 22.30.