"Domnule Iohannis, si "noi vrem sa ne luam radioul public inapoi", in situatia in care "am fost si suntem condusi de niste indivizi care sunt cercetati penal, incompatibili, aflati in conflict de interese", afirma un angajat al Societatii Romane de Radiodifuziune, Mihai Timariu, intr-o scrisoare publica adresata presedintelui Klaus Iohannis si transmisa HotNews.ro.

El a transmis aceasta scrisoare deschisa la cateva zile dupa ce au inceput cercetarile impotriva mai multor membri ai Consiliului de Administratie al Radio Romania, pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

Scrisoarea deschisa:

Scrisoare deschisa catre Presedintele Romaniei, Domnul Klaus Iohannis

Stimate Domnule Presedinte,

Inainte de a fi angajat al Societatii Romane de Radiodifuziune sunt un cetatean al acestei tari si sunt revoltat de ceea ce se intampla la noi in institutie. Am fost si suntem condusi de niste indivizi, care sunt cercetati penal, incompatibili, aflati in conflict de interese etc. Este strigator la cer ca, in anul 2016, institutia noastra care ar trebui sa fie de o inalta tinuta morala este condusa de o persoana care a fost suspectata ca a colaborat cu securitatea.

Domnule Iohannis si ‘NOI VREM SA NE LUAM RADIOUL PUBLIC INAPOI’, vrem sa facem din nou emisiuni si anchete pentru publicul platitor de taxe, nu sa ne plimbam toata ziua in strainatate pe sute de mii de lei din bani publici si sa spunem ca ne ‘permite legea si nu este ilegal’.

Domnule Presedinte, Radiodifuziunea Romana este o institutie de interes public, este un pilon al societatii romanesti iar noi, angajatii ei, suntem mandri ca lucram aici. O parte dintre noi, am fost mandri si in 1989, cand am ramas aici si am transmis in direct unei tari intregi, chiar daca s-a tras asupra noastra. Pentru noi Radiodifuziunea Romana este a doua noastra casa, aici o parte din colegii nostri si-au gasit viitoarele sotii si viitorii soti. Sa stiti, domnule Presedinte, ca aceasta mare familie ‘Radiodifuziunea Romana’ nu vrea si nu o sa vrea niciodata sa divorteze de Romania si de cetatenii ei. Noi nu vom apara interesele unor partide asa cum doresc altii, noi vom apara Romania! De aceea domnule Presedinte va rugam sa ne dati din nou sansa sa fim echilibrati, echidistanti si mereu deschisi catre tara si cetatenii ei.

Cu deosebita incredere si speranta,

Mihai Timariu

Angajat al Societatii Romane de Radiodifuziune