Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova a sanctionat patru posturi TV cu interdictia de a mai difuza publicitate pe post timp de 72 de ore, pentru incalcarile grave din timpul recentei campanii electorale, potrivit Agora.md. Este vorba despre posturile Publika TV, Jurnal TV, Accent TV si NTV Moldova.

Pe langa acestea, alte doua posturi, Prime TV si REN Moldova, au primit amenda maxima in valoare de 5400 de lei. Postul TV 7 a primit amenda minima.

CCA - echivalentul moldovenesc al CNA - a considerat insa ca in campania dinaintea celui de-al doilea tur al alegerilor posturile TV ar fi fost mai corecte decat inaintea primului tur. Si aceasta, chiar daca existat cazuri precum cel in care postul Prime, controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc, a preluat falsuri distribuite initial in media online de limba rusa, precum cel in care candidata Maia Sandu a fost acuzata ca ar urma sa accepte in Moldova 30.000 de refugiati din Siria. Un reportaj al Prime TV pe aceasta tema a fost luat in considerare in decizia CCA de a aplica amenda maxima acestui post.