Organizatia ActiveWatch a sesizat CNA si Consiliul de Onoare al Radio Romania in legatura cu modul cum posturile acestei institutii media au transmis in direct si au relatat, apoi, despre o dezbatere in care a fost prezentat trunchiat ceea ce au spus doi dintre angajatii ei.

Este vorba despre o dezbatere pe tema propunerii PSD de eliminare a taxei radio-TV, discutie organizata de ActiveWatch si la care a luat parte presedintele Klaus Iohannis. Atunci, dupa cum arata ONG-ul:

  • "Radio Romania Actualitati (RRA) a transmis in direct diverse momente ale dezbaterii. Transmisia in direct s-a oprit cand doi salariati SRR prezenti la dezbatere au luat cuvantul (Alexandru Rusu si Gabriel Basarabescu). In cazul lui A. Rusu, transmisia s-a oprit imediat ce acesta a luat cuvantul, in vreme ce G. Basarabescu a disparut din eter in momentul in care a inceput sa vorbeasca despre lipsa de bugete pentru productia editoriala de la SRR.
  • A doua zi, RRA a difuzat o sinteza a dezbaterii, in care a fost inclusa si interventia dlui Rusu In schimb, interventia dlui Basarabescu a fost "reasamblata", fiind eliminate acele fraze in care era criticata politica manageriala a conducerii."

Organizatia cere CNA sa analizeze daca situatia incalca reglementarile in vigoare, iar Consiliului de Onoare al Radio Romania - daca situatia incalca Statutul jurnalistului de radiodifuziune.

Citeste mai mult despre acest caz aici