Irina Radu, presedinte al TVR, declara intr-un o scrisoare interna ca va actiona in instanta Realitatea TV si ca a sesizat CNA pentru declansarea unei campanii de denigrare a TVR, dupa ce conducerea postului public a hotarat sa nu mai difuzeze un interviu cu premierul Dacian Ciolos la "Viata Satului", relateaza Mediafax.

Irina RaduFoto: Agerpres

Irina Radu, presedinte al TVR, afirma ca Realitatea TV a declansat o adevarata campanie impotriva TVR si impotriva unor angajati ai postului public, dupa ce TVR a decis sa nu mai permita Realitatea TV sa preia semnalul pentru transmiterea paradei de Ziua Nationala.

TVR a oferit semnal celorlalte televiziuni private, dar nu postului Realitatea TV, din cauza afirmatiilor denigratoare difuzate pe post la adresa TVR, in cazul interviului cu Dacian Ciolos, conform declaratiilor jurnalistului Rares Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere".

"In ultimele zile, un post de stiri numit Realitatea TV a declansat o adevarata campanie impotriva televiziunii noastre si impotriva unora dintre noi", declara Irina Radu intr-o scrisoare interna trimisa angajatilor.

"Reactia celor de la Realitatea dupa refuzul nostru de a le oferi semnalul tv la 1 Decembrie mi s-a parut de un tupeu fantastic si ne-a aratat cum sunt multi invatati sa dea in TVR, sa jigneasca TVR, sa umileasca angajatii si apoi tot ei sa urle ca nu sunt ajutati. Ajutor inseamna parteneriat si respect. Ni s-a parut normal sa nu ne mai lasam tavaliti si apoi folositi", adauga Irina Radu, sefa TVR.

De asemenea, Irina Radu precizeaza ca a sesizat Consiliul National al Audiovizualului si ca va da in judecata postul de televiziune Realitatea TV.

Prezentam integral mesajul Irinei Radu datat 4 decembrie, care a fost publicat pe pagina personala de Facebook a sefei TVR de Vitalie Lupascu, regizor de televiziune in cadrul TVR. Scrisoarea este preluata de pe intern.tvr.ro:

"Am lasat sa treaca Sarbatoarea noastra Nationala pentru a nu umbri nimic dintr-un eveniment special; felicitari colegilor care au asigurat programul special din 1 Decembrie, mai ales acelora care s-au ocupat de programele live. Am aratat bine, emisia a curs frumos, am avut cadre foarte bune, ne-au preluat multe posturi TV. Cadrele din elicopter au aratat spectaculos - deci putem foarte mult, atunci cand ne dorim! Locul al treilea pe durata paradei este un loc bun, important, chiar daca targetul nostru pentru asemenea evenimente trebuie sa fie primul loc. Asta inseamna ca oamenii raman cu noi cand le oferim ceea ce trebuie si ca avem nevoie doar de un efort uman si financiar pentru a ne reaseza acolo unde trebuie.

Cred ca si din acest motiv ni se inmultesc prietenii: am putea deveni, iarasi, un pericol.

Asadar, am evitat sa comunic lucruri care nu ne fac nicio placere. In ultimele zile, un post de stiri numit Realitatea TV a declansat o adevarata campanie impotriva televiziunii noastre si impotriva unora dintre noi. Nu are rost sa cautam explicatii logice - incepand cu continutul asa ziselor emisiuni si terminand cu comportamentul asa zisilor invitati, ne dam seama ca ordinele de executa, nu se comenteaza, teatrul se joaca dupa textul primit si urletele urmeaza partitura livrata.

Multi dintre voi m-ati intrebat de ce nu am intervenit telefonic. Recunosc ca nu mi-a fost usor sa ma abtin, dar as fi girat niste indivizi rauvoitori daca ii bagam in seama.

Va rog doar sa nu ne lasam influentati, coplesiti, presati de fiintele respective, fiecare cu interesul ei si cu disperarile si neimplinirile aferente. Noi avem treaba de facut si m-am simtit tare bine observand ca toate acuzatiile lor erau, de fapt, lucruri bune facute de noi: sigur ca unii pot invidia achizitiile noastre - de la amintitul ecran, la camere si alte echipamente. Sigur ca e usor sa numesti colegii de breasla "trepadusi", sa spui ca "jumatate trebuie dati afara" etc. Mintea lor complicata a stiut totusi sa amestece vorbe cu mesaj: cultura, 3000 de colaboratori, comisioane, mafie etc.

Reactia celor de la Realitatea dupa refuzul nostru de a le oferi semnalul tv la 1 Decembrie mi s-a parut de un tupeu fantastic si ne-a aratat cum sunt multi invatati sa dea in TVR, sa jigneasca TVR, sa umileasca angajatii si apoi tot ei sa urle ca nu sunt ajutati. Ajutor inseamna parteneriat si respect. Ni s-a parut normal sa nu ne mai lasam tavaliti si apoi folositi.

Noi am sesizat Consiliul National al Audiovizualului, vom actiona in justitie firma care detine SC Realitatea Media si vom sesiza si Comisiile de Cultura ale Parlamentului privind atitudinea repetitiv dusmanoasa la adresa institutiei, manipulatoare si incorecta a unei persoane care face parte din Consiliul de Administratie al SRTv.

Va rog sa ne concentram pe incheierea cu echilibru a campaniei electorale, pe emisiunile de Craciun, pe Revelion, sa ne apucam de Eurovision, sa ne continuam proiectul inceput de reconfigurare a canalelor si a institutiei - si sa-i lasam pe altii cu ale lor."