Pagina exclusiv24.ro sta pe un server pe nume maseraticonstruct.ro. Site-ul e proprietatea unei firme in faliment care apartine unor frati din Gorj. Unul dintre ei, Dian, e in acelasi timp condamnat cu suspendare si candidat la Parlament din partea ALDE, scrielucianmindruta.com.

Stire falsa cu Ciolos si SorosFoto: Captura Exclusiv24

Investigatia privind originea asa-zisei stiri "Ciolos, fiul lui Soros" a descoperit si ca "postarea de pe exclusiv24.ro a fost share-uita cu mare osardie de o anume Mia Paulescu", care a distribuit-o metodic in grupuri cu multi utilizatori.

"Dar cine e doamna Mia? Pare sa fi locuit o vreme in Targu Jiu, coincidenta, tocmai locul in care se gaseste si serverul exclusiv24.ro. Pare sa fie fost intre cei promovati de dl. Dian Popescu la PNL, in functia de secretara, mai demult. O fi plecat cu el mai departe, spre ALDE? Mister", noteaza sursa citata.

"Soc! Soros si-a pus propriul copil in fruntea guvernului Romaniei. Ciolos, fiul nelegitim?" Aceasta este titlul unei stiri false, publicata pe un site neasumat, care s-a raspandit masiv in retelele de socializare pe parcursul zilei de marti. Asa-zisa "stire" nu citeaza nicio sursa, e publicata pe un site neasumat, ce promoveaza mesajele lui Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta, PSD si ALDE.

Cititiaiciarticolul HotNews de marti pe aceasta tema: Cum se raspandesc stirile false pe net. Studiu de caz: "Ciolos, fiul lui Soros"